Malzemeler:
- 1 adet kucuk boy patates
- 1 adet kucuk boy patlican
- 1 adet sivribiber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru sogan
- 1,5 su bardagi pilavlik bulgur
- 3 su bardagi su
- tereyagi ve tuz
Soganimizi yemeklik dograyip tereyaginda kavuruyoruz.Ardindan yemeklik dogradigimiz sivribiberi ilave ediyoruz,sonra kup kup dogradigimiz patatesi(ben biraz buyuk dogramisim),patlicani,domatesleri ilave ediyoruz.Bir muddet daha soteledikten sonra 3 su bardagi suyu ve tuzunu ilave ediyoruz.kaynayinca bulgurumuzu ilave edip pisiriyoruz...Afiyet olsun
Fatma
ellerine sağlık arkadaşım bulgurun harika görünüyor.bende çok severim
YanıtlaSilmmm sevdiğim herşey var içinde :)
YanıtlaSilanneannem sade yapınca pilava pilav demez, ille içinde ek birşeyler olsun ister onu hatırladım şimdi, ellerine sağlık Fatma :)
Ohh bol sebzeli yanında bir de ayran.Allah'a şükür başka ne ister insan?
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor,ellerine sağlık Fatma...
fatma hanım bu kış günü daha ne isteriz yanında da turşu ellerine sağlık canım
YanıtlaSilOrtagim,ellerine saglik olsun,miss kokusu geldi buralara kadar :)
YanıtlaSilCahide abla dan ayran,Dilek hanim dan tursu hadi hepberaber yiyelimm...:)
YanıtlaSilCANIM BİRDE PATLICANLAR KIZARMIŞ OLSAYDI TAM SÜPER OLURDU..:)
YanıtlaSilDaha kalorili..:) çok ihtiyacımız varya..:))ellerine sağlık canım