Malzemeler:
- 2 kilo balkabagi
- 2 veya 2,5 su bardagi tozseker
- Uzeri icin ceviz
Kabagimizi soyup, ic cekirdeklerini cikardiktan sonra ince ince dilimliyoruz.Yayvan bir tencereye kabaklarimizi dizip uzerine sekerini dokuyoruz.Agzi kapali bir gece bekletiyoruz.Bekleyen kabagimiz suyunu salacaktir.Orta ateste kabaklar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.Soguduktan sonra servis tabagimiza aliyoruz. Uzerine ceviz ve serbetinden gezdirip servis yapiyoruz.Afiyet Olsun...
Fatma
Fatmacığım,
YanıtlaSilkabak tatlısı ve sunum harika olmuş,eline sağlık,hayırlı haftalar,sevgiler...
Sanırım bu hafta bal kabağı haftası, bizim evde de yapılmıştı, süper görünüyor elinize sağlık. :)
YanıtlaSilhttp://pisceswot.blogspot.com/
Ellerinize sağlık,ailecek çok sevdiğimiz bir tatlı..
YanıtlaSilÇok da nefis gözüküyor..
Sağlık ve afiyetle..
BU NASIL BİR GÖRÜNTÜ ÖYLE ,MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilEllerine sağlık Sevgili Fatma. Geçen gün Mihriban'la telefonda konuştum. Nasıl mutlu oldum anlatamam =)
YanıtlaSilFatma cığım,
YanıtlaSilEllerine sağlık, tatlılar harika görünüyor, sevgilerimle...
Çok severim basitmiş gibi görünür ama bence kıvamını tutturmak maharet ister sizinki tam kıvamında görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
Bu tarife ilave olarak, piştikten sonra yaklaşık on dakika fırınlanırsa ancak kendini buluyor ve o zaman kestane tadı daha da ön plana çıkıyor.
YanıtlaSilcokk severimmm, ama malesef fransa'nin kabaklari berbat. su gibi :( ellerine saglik canim
YanıtlaSil