Malzemeler
4 büyük patlıcan
1 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
300 gr. kuşbaşı et
2 adet biber
2 adet domates rendesi
toz kırmızıbiber,karabiber,kekik
Yapılışı:
Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Pişen ete doğranmış biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Domates rendesini tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
Patlıcanları bir kaç yerinden delerek ocak üzerinde közleyin.
Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın,süzülmeye bırakın.
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.
Afiyet olsun...
Et pişirebilmeyi bir becerebilsem, en severek yediğim et yemeği olacak da, etler konusunda başarısızım malesef. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilHünkar beğendi nefis görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilRamazan Bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
Sevgiler...
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Zamanında hiç üşenmeden yaptığım bir yemekti hünkar beğendi. Şimdi bir günümü ayırmam gerekebilir bunu yapabilmem için. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSunumu çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık, denenmesi gereken bir yemek..
YanıtlaSil