Yine uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)
Bu gidisle her post'un giris yazisi boyle baslayacak diye korkuyorum,dikislerden bir turlu firsat bulup blogumla ilgilenemiyorumki :(
Bundan boyle her yazimda yeni tanidigim ve severek takip ettigim blog arkadaslarini sizlerle tanistirmak istiyorum,evet bugunku bloglarimiz Fransa'dan:
- Fransali Gelin
- Bab-i Esrar
- Haspir
-Cuisine Interculturelle
-Kelebek Misali (Hemsehrim :))
Malzemeler:
Bu gidisle her post'un giris yazisi boyle baslayacak diye korkuyorum,dikislerden bir turlu firsat bulup blogumla ilgilenemiyorumki :(
Bundan boyle her yazimda yeni tanidigim ve severek takip ettigim blog arkadaslarini sizlerle tanistirmak istiyorum,evet bugunku bloglarimiz Fransa'dan:
- Fransali Gelin
- Bab-i Esrar
- Haspir
-Cuisine Interculturelle
-Kelebek Misali (Hemsehrim :))
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep,susam,çörekotu üzerini süslemek için
- 2 yumurta sarısı üzeri için.
- alabildiği kadar un 4-5 su bardağı( kulak memesi yumuşaklığında olacak
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.
evde yapıldığı için pastanedekinden çok daha güzeldir, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim sevgili Noblesse :)
SilMihribancım hoşgeldin. Seni daha sık görmek istiyoruz tabi ama iş olunca durum değişiyor tabi =) Kurabiyeler çok hoş görünüyor. Blog tanıtımlarını da iyi düşünmüşsün. Sevgilerimle.
YanıtlaSilHosbuldum Aslihan'cim,
Silblog tanitimlari uzun zamandir aklimdaydi :)
biliyorsun,malum islerden ancak firsat bulabildim...
sekil itibariyle de tam pastane kurabiyesi olmus:)
YanıtlaSilbir ara ben de cok yapardim tuzlu kurabiye, ama simdi tarifini bile unuttum!! insAllah mahlep ve sirkem oldugunda bu tarifi deneyeyim:)
Denemeni tavsiye ederim sevgili BTS,bir çok tarif denedim en çok hosuma giden bu oldu :)
Silmahlep aldiiim, sira sirkede, sonra BTS hemen deneyecek insALlah:))
Silev yapımı mis gibi oluyor:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilTesekkur ediyorum sevgili Evatolyesi :)
Silooooooooy hemserin seni kucaklar birde kocamaaaan öpu verir ;) :)))
YanıtlaSilYanliz kardesim yandaki patlican kebabini gormuus aaa abla ayni anneminkine benziyor dedii :)))
Cok acma arayi ama :(
Bende seni opuyorum canim benim :)
Silbu tarif benim isime cok yariyacak ;) ellerine saglik
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilblogunuz ilgimi çekti ve sizi hemen izlemeye aldım...
tuzlu kurabiyelere bayılırım...
çok güzel görünüyor
ellerinize sağlık...
sevgiler...
banada bekelerim...
Merhaba Sirine,
Silhosgeldiniz,
sevgiler :))
güzel ve nefis bir görüntü ellerinize saglik
YanıtlaSilhayirli cumalar dilerim
Tesekkur ederim Arkadasim,
Silhosgeldiniz bloguma :)
Ben de bir cok tarif denedim mihrabancigim ama aradığım gibi degildi hiç biri,yarın Allahın izniyle bu tarifi deniycem.Eline sağlık cnm.
YanıtlaSilTesekkur ederim Serap'cigim,
Silben çok sevdim,insaAllah sende memnun kalirsin :)
ellerıne sağlık canım hazır pastahane kurabıyelerı gıbı olmus
YanıtlaSilben bu kuabiyeleri çok severim hazır tarifini bulmuşken denemek lazım ellerinize sağlık :D
YanıtlaSilbana da beklerim
http://coralsfashion.blogspot.com/