Bu sefer arayi uzatmadan geldim insaAllah :)
Simdi tarifini yazacagim boregi,iki farkli içle yaptim.Yapmadan once çok tereddutum vardi guzel olurmu diye,ama gerçekten nefis oldu.Yani gerçek kol boregi yapmaya cesaret edene kadar bununla idare edebiliriz artik :D
Bundan onceki yazimda blogger arkadaslarimin tanitimlarini yapmistim,bugunku arkadaslarim çesitli Avrupa ulkelerinde yasiyorlar...
- Karakazandan Sevgili Serap Hollanda'dan
- Efsus Hemsehrim :) Hollanda'dan
- Benim yemek kitabim Canim arkadasim Funda Ispanya'dan ;)
- Meri'nin Mutfagi Almanya'dan :)
- Allah ne verdiyse Yeni tanidigim ve blogcu'dan blogger'e geçen arkadas,siddetle tavsiye ederim ;)
Bugunku tanitimlarimiz bu kadar simdi tarifimize geçelim...
Malzemeler:
Simdi tarifini yazacagim boregi,iki farkli içle yaptim.Yapmadan once çok tereddutum vardi guzel olurmu diye,ama gerçekten nefis oldu.Yani gerçek kol boregi yapmaya cesaret edene kadar bununla idare edebiliriz artik :D
Bundan onceki yazimda blogger arkadaslarimin tanitimlarini yapmistim,bugunku arkadaslarim çesitli Avrupa ulkelerinde yasiyorlar...
- Karakazandan Sevgili Serap Hollanda'dan
- Efsus Hemsehrim :) Hollanda'dan
- Benim yemek kitabim Canim arkadasim Funda Ispanya'dan ;)
- Meri'nin Mutfagi Almanya'dan :)
- Allah ne verdiyse Yeni tanidigim ve blogcu'dan blogger'e geçen arkadas,siddetle tavsiye ederim ;)
Bugunku tanitimlarimiz bu kadar simdi tarifimize geçelim...
Malzemeler:
- Baklavalik yufka
- Yarim paket tereyag (125 gr.)
- Yarim çay bardagi siviyag
- Yumurta sarisi (uzeri için)
- 300 gr. kiyma
- 2 adet sogan
- 2 haslanmis patates
- Maydanoz
- Karabiber,pulbiber,tuz
- Siviyag
Oncelikle yemeklik dogradimiz soganlari biraz siviyag ilavesiyle birlikte kiymayla kavuralim.Kiyma suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edelim.Patatesleri rendeleyip kiymali içe ilave edelim baharatlarla tatlandirip,kiyilmis maydanozuda koyalim,karistirip,sogumaya birakalim.
Ikinci iç malzemesi: (malzemeler bir buyuk tepsi borek içindir)
- 4 adet pirasa
- 4 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 1 su bardagi rendelenmis beyaz peynir (istege bagli)
- karabiber
- dereotu,tuz,siviyag
Rendelenmis havuçlari siviyagda biraz kavuralim,ince ince dogranmis pirasayi ilave edelim.Tencerenin kapagini kapatip pirasalar yumusayana kadar pisirelim.Pisen harcimiza,karabiber ve ince kiyilmis dereotu veya kurutulmus dereotunu ilave edelim(ben genellikle kurutulmus kullaniyorum).Bir kasede çirptigimiz yumurtayida ilave edip,pisirip,ocaktan alalim.Harcimiz sogumaya yakin rendelenmis peyniri koyup karistiralim,eger peynirin tuzu kafi gelmezse tuz ilave edebilirsiniz.
Harçlarimiz hazir oldu,simdi boregi yapmaya gidiyoruz :)
Tereyagimizi eritip,siviyagla karistiriyoruz.
Yufkamizin bir katini serip yagliyoruz,ikinci yufkayi uzerine seriyoruz,ikinci kati yaglamiyoruz.
Harcimizdan yufkanin kenarina koyup, rulo yapiyoruz.Iç harç bitene kadar yufkalara ayni islemi uyguluyoruz. sonrasinda yaglanmis tepsiye diziyoruz.Uzerine yumurta sarisi surup,180 derecelik isida 25-30 dk. kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun...
Ellerine saglik Mihriban´cim =) Tesekkur ederim ayrica, çok nazik ve dusuncelisin canim arkadasim ;)
YanıtlaSilTesekkur ederim Funda'cim,
Silrica ederim canim,istiyorumki benim severek takip ettigim arkadaslari herkes tanisin :)
oh enfes hem pratik yufka açmadan yapılacak bir börek eline sağlık
YanıtlaSilEvet arkadasim,gerçekten çok pratik :)
Silçayımın yanına olsa nefis olurdu.afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilTesekkurler sevgili Arzu :)
Siliçim gitti vallahi, öyle nefis görünüyor ki, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim sevgili Noblesse :)
SilCok nefis görünüyor canim bu tarifi ilk firsatda deneyecegim .Huzur dolu güzel bir hafta diliyorum öptüm.
YanıtlaSilTavsiye olunur sevgili Gulcan :)
Silçok tesekkur ederim :),sanada hayirli haftalar...
çok sevıyorum baklavalık yufka ıle yapılna boreklerı nefıs oluyor ellerıne sağlık canım harıka
YanıtlaSilhmmm, tereyagli hic denememistim!
Silpirasali ic guzel olur! pirasayi cok severim:)
bir deee kisa kenarindan mi yoksa uzun kenarindan mi rulo yapiliyor?
Tereyagli denemeni tavsiye ederim sevgili BTS,
Silbirdeee kisa kenarindan rulo yapiyoruz :))
Selam Mihriban'cığım
YanıtlaSiluzun zamandır gelemedim nasılsın?
Baklavalık yufka ile yapılan börekleri bende çok seviyorum özellikle de ıspanaklısını:) eline sağlık harika olmuş görüntü herşeyi anlatıyor
Blog tanıtımları iyi fikir "Allahneverdiyse" isimli bloğu bende tanıyorum harika tarifleri var arkadaşın
görüşmek dileğiyle
sevgiler
Aleykum selam Aynur ablacigim :)
Silhosgeldiniz,
hamd olsun iyiyim.ben ilk defa denedim baklavalik yufkayla boregi,vede çok sevdik,ispanaklisinida denemek istiyorum,
sevgiyle kalin ablacigim...
Evet sevgili Adsiz,Rabbim ne guzel nimetler bahsetmis bizlere degilmi?
YanıtlaSilne kadar sukur etsek az!!!
görüntü çok güzel lezzetide mutlaka öyledir ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilSevgiler...
Vay böreğe bak!! Süper olmuş valla. Sabah sabah nasıl canım çekti. Ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilTariflerini kaçırmamak için takibimdesin,,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))
YanıtlaSilçok güzel bir tarif elinize sağlık
böreginiz yayinda cok tsk.ler arkadasim ellerinize saglik harika olmus.
YanıtlaSilyine beklerim:)