Malzemeler:
- 1 kg. Ahududu (Framboise)
- 1 kg. seker
- Yarim limon suyu
Yikamis oldugumuz ahududulari reçel yapacagimiz tencereye,bir kat seker bir kat ahududu seklinde yerlestiriyoruz.
1-2 saat sonra yuksek isidaki ocaga alip kaynayana kadar bekliyoruz;Kaynadiktan sonra 8 dakikaya ayarlayip,uzerindeki olusan kopukleri almayi ihmal etmiyoruz.
8 dakika sonunda yarim limonun suyunu sikarak ocaktan aliyoruz.
5-6 dakika beklettikten sonra henuz sicakken kavanozlara alip,agzini sikica kapatiyoruz,ters çevrilmis bir sekilde soguyana kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Mihriban
mayhos tadiyla kendine has o misss gibi aromasiyla yedikce yediren bir recel bu recel harikaydi yengecim getirdigin kavanoz uc gunde dibini buldu nerdeyse ellerine canina saglik diyorum
YanıtlaSilHarika görünüyor! :)
YanıtlaSilŞifa ve muhabbet ile..
Nefis görünüyor eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilsa.Mihribanım,pastalara ve kahvaltılıklara çok güzel oluyor emeğine sağlık sevgiler..A.E.O
YanıtlaSilS.A. Canım,
YanıtlaSilEllerine sağlık Mihriban cım,Ahududu reçeline bayılırım ben bu yıl pazarda denk getirip alamadım :( Reçel tarifini ıuygulayıp memnun kalmana çok sevindim, güzel bir haftasonu geçirmeni dilerim sevgiler...
Merhaba ben reçeli kaynatırken su katıp katmadığınızı merak ediyorum ,kattıysanız ne kadar su kattınız. Teşekküerler
YanıtlaSilMerhaba;
SilHayir su katmadim :)
Sevgiler...