Malzemeler:
- Dolma yaptigimiz kabaklarin içi
- Sogan
- Pirinç
- Zeytinyag
- Pulbiber,karabiber,dereotu,tuz
Yemeklik dogradimiz sogani bir miktar zeytinyaginda kavuruyoruz,kabak içlerini, yikadigimiz pirincimizi ve az miktarda su ilave ediyoruz,kisik ateste pirinçler pisene kadar pisiriyoruz,baharatlarla tadlandirip ocaktan aliyoruz.
Afiyet olsun...
tarifinizi pirinçsiz ama dereotuyla yapıyordum bir de böyle deneyim
YanıtlaSilBende hiç pirinçsiz denememistim bende oyle deneyecegim ;)
YanıtlaSiloooo yenge nerelere goturdun beni ellerine kollarina saglik nefis gorunuyor herkese israrla denemesini tavsiye ediyorumm:)
YanıtlaSilBen de pirinçle yapıyorum, hem lezzetli hem hafif çok güzel diyet yemeği olur, Valla canım çekti:)
YanıtlaSilAnnemden kabak dolması mı istesem..
Ben çok blogunuza gibi, güzel yemek tarifleri var, kabak aşk, tarifi çok iyi görünüyor, benim mutfak şili geleneksel gıda, ben, sarılmalar blogunuza bulmak için, evde bir nimet to9do hazırlamak gibi.
YanıtlaSil