Disardan guvenip alamadigim,almak istemedigim yiyeceklerdendir lahmacun,helede yurtdisinda yasiyorsaniz!!!
Lahmacunu hem yapmayi hemde yemeyi çok sevenlerdenim,sizde oyleyseniz eger,hadi bir goz atalim tarifimize :)
Malzemeler:
Hamur için:
Yapilisi:
Oncelikle un,tuz ve mayayi bir kaba aliyoruz,ilik su ilavesiyle yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun agzini kapatip mayalanmaya birakiyoruz.(Yaklasik 30-40 dk)
Butun sebzeleri ince ince dograyalim,diger malzemeleri ve baharatlari ilave edip harcimizi yoguruyoruz.
Mayalanan hamurumuzu yumurta buyuklugunde bezelere bolelim,uzerini kapatip 10-15 dk. dinlenmeye birakalim.
Bezelerimizi hafif unlayarak ince bir sekilde açalim,1 yemek kasigi iç harcimizi hamurumuzun uzerine kenarlarindan tasirmadan yayalim.
Firinda pisirecekseniz eger, hafif unlanmis tepsiye lahmacunlari sigacak sekilde dizelim.Onceden isitilmis 250° firinda 7-8 dk. pisirelim.
Ben pisirmeyi Silex marka tost makinemde yapiyorum.Normal tost makinelerinden daha çabuk ve daha çok isindigi için kisa surede çok guzel pisiriyor.Tabiki pisirirken tost makinesinin ust kapagini kapatarak pisiriyorum,resimde goruldugu gibi telden aparati var makinenin,kapagini kapatinca 4 cm.lik bosluk kaliyor ve lahmacunlarin uzerinide guzel bir sekilde pisiriyor.Ama normal tost makinelerinde pisermi derseniz, denemedigim için bilmiyorum.
Denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin diyorum.
Afiyet olsun...
Lahmacunu hem yapmayi hemde yemeyi çok sevenlerdenim,sizde oyleyseniz eger,hadi bir goz atalim tarifimize :)
Malzemeler:
Hamur için:
- 1 kg. un
- 2 yemek kasigi instant maya
- Tuz
- Ilik su
- 500 gr. yagli kiyma
- 5 adet orta boy sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Yarim demet maydanoz
- 2-3 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 su bardagi domates sosu
- 2 yemek kasigi tereyag
- 1 çay bardagi siviyag
- Pulbiber,karabiber ve tuz
Yapilisi:
Oncelikle un,tuz ve mayayi bir kaba aliyoruz,ilik su ilavesiyle yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun agzini kapatip mayalanmaya birakiyoruz.(Yaklasik 30-40 dk)
Butun sebzeleri ince ince dograyalim,diger malzemeleri ve baharatlari ilave edip harcimizi yoguruyoruz.
Mayalanan hamurumuzu yumurta buyuklugunde bezelere bolelim,uzerini kapatip 10-15 dk. dinlenmeye birakalim.
Bezelerimizi hafif unlayarak ince bir sekilde açalim,1 yemek kasigi iç harcimizi hamurumuzun uzerine kenarlarindan tasirmadan yayalim.
Firinda pisirecekseniz eger, hafif unlanmis tepsiye lahmacunlari sigacak sekilde dizelim.Onceden isitilmis 250° firinda 7-8 dk. pisirelim.
Ben pisirmeyi Silex marka tost makinemde yapiyorum.Normal tost makinelerinden daha çabuk ve daha çok isindigi için kisa surede çok guzel pisiriyor.Tabiki pisirirken tost makinesinin ust kapagini kapatarak pisiriyorum,resimde goruldugu gibi telden aparati var makinenin,kapagini kapatinca 4 cm.lik bosluk kaliyor ve lahmacunlarin uzerinide guzel bir sekilde pisiriyor.Ama normal tost makinelerinde pisermi derseniz, denemedigim için bilmiyorum.
Denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin diyorum.
Afiyet olsun...
gece gece canim cekti acaba yarin lahmacunmu yapsam :)
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilSevgili Mihriban,
YanıtlaSillahmacunu tost makinasında pişirmek çok güzel bir fikir,evde lahmacun yaparsam bu yöntemi deniyeyim inşaAllah,
lahmacunlar nefis görünüyor,ellerin dert görmesin,sevgiler...
Evde yapılan bütün yemekler daha güzel oluyor zaten.Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
Mihriban´cim, Lahmacun´u severim ve super gorunuyor :) ellerine saglik :)
YanıtlaSilharika görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilBayıldığım lezzetlerden birisi. Canım Urfam'da neredeyse her gün yerdim =) Ellerine sağlık Mihribancım.
YanıtlaSilCanımsın üst kısmı indirmeden mi pişiriyorsun acaba? O kısmı biraz daha açar mısın canım? Tıpkı fırınlardaki gibi olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilCahidecigim,tabiki ustunu indirerek pisiriyorum ama yazmayi unutmusum,yaziya ayrintiyi ekledim.
YanıtlaSilTesekkur ederim canim.
offffffff offffffff bunu bana yapmamalıydın ellerine sağlık harika görünüyorlar :)))nazmiş ;)
YanıtlaSilAyrıntılar için çok sağol Mihriban. Burada her taraf fırın dolu. Böyle bir sorunum yok ama merak eden arkadaşlar için önemli bir ayrıntı.
YanıtlaSilKalbi muhabbetlerimle gülüm..
Haklisin valla bende bu Almanyanin ne dönerini nede pide- lahmacun ikilisini severim. Evdekinin tadini hicbisey tutmaz zaten. Ellerine saglik.
YanıtlaSilMihriban cım,
YanıtlaSilsen işin pratiğini bulmuşsun :)) Tost makinesi de lahmacun pişirmek için harika, ellerine sağlık canım. Lahmacunu çok seven ama evde daha hiç denememiş biri olarak canım çekti şimdi :)))
Sevgilerimle...
nefis gözüküyorlar bayılırım lahmacuna hem kim bayılmazki hele de böyle evde sağlıkla yapılınca ellerine sağlık
YanıtlaSilsa.Mihribanım,çok nefis olmuş benim ne zamandır evde yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğimdenyapmadım bunu görünce ilk fırsatta denemek isterim afiyet şifalar olsun ellerine sağlık...A.E.O
YanıtlaSilkayinvalidemde guzel yapar bunu, ellerine saglik :) bu arada seni mimledimmm
YanıtlaSilHMMM ellerine saglik yenge tabakta lahmacunca superr gorunuyor...
YanıtlaSilBu hamurdan kac tane cikar acaba? Ellerine saglik
YanıtlaSilBu hamurdan kac tane cikar acaba? Ellerine saglik
YanıtlaSilBiraz geç cevap veriyorum ama kusura bakmayin :(
Sil35-40 arasi çikiyor,hamurun buyuklugune bagli ama !
Bende baya bi gec cvp veriom 😅 tskler.. deneyecem.
Sil1.sorum daha var. Silex ayarini kaca acion? 4-5? Sevgililer..
Merhaba :)
Sil4 uncu ayarda pisiriyorum :)
Sevgiler...
Merhaba, tarif çok gğz l görünüyor, elinize sağlık. Acaba domates sosu yerine ne kullanabilirim?
YanıtlaSilTereyag ve siviyag eklemossini nerde katiliyor bunlari
YanıtlaSilİzgara lamacun tost yaoarkn yagli kagit koysak olur mu
YanıtlaSil