Yayin basligindanda anlasildigi uzere deneyipte begenmedigim yahut benmi tutturamadim bilemiyorum ama,
her neyse iste o un kurabiyesinin helvaya dönüşümünü tarif edecegim :)
Kurabiyenin helva halini çok begendik,tadi Maras'in fistik ezmesiyle ayniydi diyebilirim.
Oncelikle olmayan kurabiyenin tarifini verelim (Melek ablamin uyarisiyla :))
125 gr. tereyag,yarim çay bardagi siviyag,2 yemek kasigi nisasta,1 paket vanilya,alabildigi kadar un,
tarifin içinde seker yoktu,pistikten sonra uzerine serpistirilmesi gerekiyordu.
butun malzemeleri karisitirip,sekil verip 200° firinda 10 dakika pisiriyoruz.
Daha sonra kurabiyelere asagidaki uygulamayi yapiyoruz :)
Yapilisi:
Kuçuk bir tepsi un kurabiyesi
1 çay bardagi pudra sekeri
1 çay bardagi çekilmis Antep fistigi.
Kurabiyelerimizi bir kapta elimizle iyice ufaliyoruz,çok fazla isleme gerek kalmadan un gibi olmuslardi zaten.
Pudra sekerini ve Antep fistigini ilave edip iyice yoguruyoruz.
1-1,5 parmak kalinliginda olacak sekilde bir tepsiye yahut borcama yayip iyice bastiralim.
1-2 saat buzdolabinda dinlendirip,istenilen sekilde dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun :)
her neyse iste o un kurabiyesinin helvaya dönüşümünü tarif edecegim :)
Kurabiyenin helva halini çok begendik,tadi Maras'in fistik ezmesiyle ayniydi diyebilirim.
Oncelikle olmayan kurabiyenin tarifini verelim (Melek ablamin uyarisiyla :))
125 gr. tereyag,yarim çay bardagi siviyag,2 yemek kasigi nisasta,1 paket vanilya,alabildigi kadar un,
tarifin içinde seker yoktu,pistikten sonra uzerine serpistirilmesi gerekiyordu.
butun malzemeleri karisitirip,sekil verip 200° firinda 10 dakika pisiriyoruz.
Daha sonra kurabiyelere asagidaki uygulamayi yapiyoruz :)
Yapilisi:
Kuçuk bir tepsi un kurabiyesi
1 çay bardagi pudra sekeri
1 çay bardagi çekilmis Antep fistigi.
Kurabiyelerimizi bir kapta elimizle iyice ufaliyoruz,çok fazla isleme gerek kalmadan un gibi olmuslardi zaten.
Pudra sekerini ve Antep fistigini ilave edip iyice yoguruyoruz.
1-1,5 parmak kalinliginda olacak sekilde bir tepsiye yahut borcama yayip iyice bastiralim.
1-2 saat buzdolabinda dinlendirip,istenilen sekilde dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun :)
neye niyet neye kısmet olmuş görüntü çok güzel afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilEvet dediginiz gibi :)
Silçok tesekkur ederim.
tebrik ediyorum güzel fikir,şahane bir şey çıkmış ortaya ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
Silee gülüm önce tutmayan kurabiye tarifini verki bu lezzetten görüntüden mahrum kalmayalim .
YanıtlaSilen güzel tatlar zorlari güzellige dönüstüren hanimlardan cikar
Tamamdir ablacigim,
Siltutmayan kurabiyenin tarifini yaziya ekledim :)
Saray helvası gibi görünüyor. E bu kurabiyelerin kısmetinde helva olmak varmış =) İyi de olmuş bence. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim Aslihan'cigim :))
Silsüper bir dönüşüm.ziyan olmaışne güzel.afiyet olsun ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika fikir ve nefis bir görüntü...
YanıtlaSilrahman razi olsun can .sevgilerimi biraktim
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor önemli olan sonuç:)
YanıtlaSiltatlıkolik olan biri olarak harika bir blog görüyorum..tarifler için teşekkürler..sizde beni eklemek istermisiniz?:)
YanıtlaSil