Hayırlı vakitleriniz olsun efendim...
Memleketime ait bir tarifle uzun bir aradan sonra yine buradayım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- tuz
- karabiber
- pul biber
- Ayrıca...
- 250 gr. Kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
- tuz
- 1.5 litre su
- Biraz tereyağ,biraz sıvıyağ
- Bir diş sarımsak
- Kuru nane
Yapılışı:
- İnce bulguru bir tepsiye alıp üzerine su döküp üzerine başka bir tepsi örtün ve bir süre bekletin.
- İnce bulgurun içine, irmiği, tuzu,karabiberi ve pul biberi koyun çiğköfte gibi yoğurun. Yanınıza bir kapta su bulundurun ki arada elinizi batırmanız gerekir.
- Bulguru iyice yoğurun ki daha sonra suyun içine girdiğinde dağılmasın, yumuşaması ve iyice özdeşleşmesi gerekiyor.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bunu şerit haline getirip bilye büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın.
- Düdüklü tencerede az yağ ile etinize kavurun, etin tuzunu atın, üzerine soğanı atıp kavurunca salçasını da koyup onu da biraz kavurun.
- 1.5 litre kadar su ilave edip düdüklünün ağzını kapatıp et pişene kadar pişirin.
- Etli suyun içine haşlanmış nohutu,köfteleri atıp, ekşisini ve sarımsağını ekleyip 5 dk daha kaynatın.
- Tavaya tereyağ ve sıvıyağla birlikte naneyi kızdırıp,köftemizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun...
nefis görünüyor..biz de ekşili köfte yaparız ama etli değil..Bunu da deneyeyim ..
YanıtlaSilEllerine sağlık
hımmm.nefis nefisss.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBende uzun bir aradan sonra burdayım:))
ekşili köfteyi çok severim özellikle sizin gibi sumak ekşisiyle olmalı
ellerine sağlık arkadaşım
Hermosa receta muy bien hecho,abrazos y saludos.
YanıtlaSilEksili kofteye bayilirim. Senin tarifinle de denemek isterim Mihribancigim. Ellerine saglik.
YanıtlaSil