Malzemeler:
- 1 yemek kasik tereyag
- 1 yemek kasigi siviyag
- 2 yemek kasik un (tepeleme olmasin)!!
- 1 adet tavuk budu veya yarim tavuk gogsu (isteginize bagli)
- 5 su bardagi tavuksuyu veya su
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 dis sarimsak
- yarim limon suyu
Tereyag ve siviyagi bir tencereye aliyoruz, eriyen yaga unu ekliyoruz ve 3-4 dakika kavruyoruz.
Tavuk suyunu ve tavuk etlerini ekleyip, karistirarak kaynamasini sagliyoruz.
Bir kapta yogurt,yumurta sarisini iyice karistiralim.
Hazirladigimiz terbiyeye ocakta kaynamakta olan corbadan bir iki kasik alarak ilimasi saglayalim (kesilmemesi icin) ve karistirarak corbaya ilave edelim.(Corbamizin kivamini kontrol edelim,eger çok koyu olduysa sicak su ilavesiyle biraz açalim)
Iki uc dakika kaynadiktan sonra,ezilmis sarimsaklari limon suyuyla karistiriyoruz çorbamiza ilave edip,ocaktan alalim.
Servise hazirdir,afiyet olsun...
Mihriban
hıım güzel fikir sevdim hem de çok kolay ellerine sağlık
YanıtlaSilYine guzel bir corba. Ben bu corbaya birazcik sirke de ekliyordum. Ellerinize saglik, icenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilmmm nefis bir corba afiyetler olsun canim öptüm
YanıtlaSilMihribancığım ellerine sağlık çok farklı bir çorba olmuş denemek lazım
YanıtlaSilsevgiler.
Ellerinize sağlık,güzel bir çorba.Ben de sık sık yaparım.
YanıtlaSilEn sevdiğim çorba, canım istedi:))
YanıtlaSilMihriban cım, çorbanın içine de bir iki diş sarımsak rendelersen, işkembe çorbasına daha çok benziyor,süper oluyor...Sevgilerimle
bu corba gercekten cok lezzetli oluyorr ellrine saglik yengecim
YanıtlaSil