Sekerli olusunu hiç yadirgamayin gerçekten nefis bir borektir kendileri...
Bu boregi daha once tadmayan misafirlerimden tam not aldim diyebilirim.
Simdi geçelim tarifimize...
Malzemeler:
- 4 su bardagi un
- 1 tatli kasigi instant maya
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tutam toz seker
- Yeteri miktarda su
- 400 gr.tuzsuz peynir(ben mozzarella kullandim)
- 2 çay bardagi toz seker
- 1 adet yumurta
Oncelikle hamurumuzu yogurup mayalanmaya birakiyoruz.15-20 dk mayalandiktan sonra yumurta buyuklugunde bezeler aliyoruz,ortalama 20-22 adet oluyor.
Diger yanda iç malzememizi hazirliyoruz;
Peynirimizi rendeleyip içine yumurta ve sekeri ilave edip karistiriyoruz.Hamurumuz pide seklinde açilarak iç malzemesi konur,resimde goruldugu gibi yanlardan içe dogru kapatilir.
Un serpilmis firin tepsisine alinir,onceden isitilmis 220 derecelik firinda uzeri hafif kizarana dek pisirilir.Boregimizi firindan aldiktan sonra kenarlarina bir parça tereyagi surebiliriz,daha yumusak olacaktir...
Birde bu boregin Antep fistiklisini yaparizki,oda ayri bir guzel olur,iç malzemesine ilave olarak bir miktar Antep fistigi eklemeniz yeterlidir...
Afiyet olsun,denemek isteyenlerede kolay gele...
Mihriban
Bizim memlekette yogurtlu kombe vardir. Hamurun uzerine yogurt ve toz seker ekleyerek yapilir. Ve Ramazan Bayraminda tatli olarak yenir. Tarifin ismini gorunce aklima geldi birden. Ne kadar guzel yoresel lezzetlerimiz var. Bloglar sayesinde bilmediklerimizle tanisiyoruz. Ellerinize saglik. Mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilTesekkur ederim sevgili Senay,
YanıtlaSilevet memleket yemekleri herzaman guzel oluyor,birde uzaklarda olursan dahada bir ozlemle yapilip yeniyor,
Yogurtlu kombenin tarifini bekliyoruz en kisa zamanda ;)
sevgiler...
Mihriban cığım,
YanıtlaSilDeğişik tariflere bayılıyorum.Şekerli börek de hiç yemedim,ama sen yapmışsan mutlaka çok güzel olmuştur :)
Lor peyniri ile de olur mu?
Sevgilerimle, hayırlı iftarlar
MİHRİBANIM ELLERİNE SAĞIK ARKADAŞIM.NEFİS GÖRÜNÜYOR BÖREKLER MAŞALLAH.BU LEZZETLİ TARİFN ŞUANDA YAYINDA.TEŞEKKÜRLER SEVGİLER
YanıtlaSilMine'cigim,
YanıtlaSildenemeni tavsiye ediyorum,çok begeneceginden eminim canim,evet lorlada yapabilirsin.
Hayirli iftarlar.
Tesekkur ederim sevgili Minti :)
ellerine saglık güzel arkadaşım ..herzamanki gibi enfes görünüyor
YanıtlaSilÇok hoş, denenesi bir tarif, elinize sağlık.
YanıtlaSilsa.Mihribanım,ilk kez gördüğüm lezzet görüntü içtah açıcı afiyet şifa olsun sevgiler..A.E.O
YanıtlaSil*Selmacigim,
YanıtlaSilhosgeldin,çok tesekkur ederim canim,ozlettin kendini :)
*Tesekkurler sevgili Sarkaç.
*AleykumSelam Ayfer Ablacigim,çok tesekkur ederim, sizde Allah'a emanet olun...
ayy. ben maraşta oturuyorum bu pidelere ve maraş yemeklerine bayılıyorum. ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilEllerine saglik yengeeee...Harika bir borektir kendileri hele hele fistikli olani oda otesi oluyorrr..hayirli iftarlar
YanıtlaSil*Sevgili Ozlem,
YanıtlaSilziyaretin için çok tesekkur ederim,
Hayirli bereketli Ramazanlar,iftarlar osun...
*Tesekkur ederim ortagim :)
bu tarif çok ilgimi çekti en kısa zamanda deniycem ellerine sağlık
YanıtlaSiloturduğum ilden birini blogda bulmam beni çok sevindirdi. maraşıda maraş insanını da seviyorum.
YanıtlaSilOzlemcim,
YanıtlaSilbende çok sevindim canim,Marastan bir blogcuyla tanistigim için :)
çok değişik ve güze bir tarif ellerinize sağlık malzemeyi alıp deniycem inşallah paylaşım için çok teşekkürler
YanıtlaSilŞekerli peynirli börek çk değişik ve lezzetli geliyor kulağa,ellerine sağlık,etkinliğim var sitemde katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar.
YanıtlaSil