Tarifimiz Allah ne verdiyse blogundan, yani Melek ablamdan,bu akşam üzeri gördüm ve hemen denemek istedim. Kolay ve hafif bir lezzetti.
Bizden tam not aldı. Tarif için teşekkürler ablacığım.
Bizden tam not aldı. Tarif için teşekkürler ablacığım.
Malzemeler:
- 500 gr beyaz etli filet kilciksiz balik (pangasius)
- 2 orta boy kurusogan
- 1 su bardagi dondurulmus taze bezelye
- 3 yemek kasigi mayonez
- tuz karabiber ,bir tutam dereotu
Servis için:
1pk makarna(ben kepekli makarna kullandim)
Taze roka ,domates
Yapılışı:
Baliklari yikayip kusbasi dograyalim cok kücük olmamali .teflon tavamiza koyalim bu arada makarnayi haslamak icin suyunu koyup kaynatin .kurusoganlari temizleyip baligin üzerine yarim ay seklinde dograyin mayonezi ekleyip tuz ve karabiber ekleyerek orta atesdeki ocaga koyun.
üzerine bezelyeyi ekleyip yagina inip kizarincaya kadar pisirin.
Kizarma baslayinca ocakta cok tutmayin balik nemini kaybedip kurumasin !.
Mayonez sayesinde yag ve baharat eklemeye gerek kalmadan cok hos bir lezzet elde edeceksiniz .
Makarnayi süzüp sicak olarak olarak tabaklara pay edin, hazirladigimiz baliktan üzerlerine paylastirip yikanmis roka ile servise sunun...
Afiyet olsun...
Gerçekten muhteşem bir lezzet olmuş, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTez vakitte ben de denemek istiyorum :)
Keyifli pazarlar diliyorum.
Sevgilerimle..
Teşekkür ederim canım :)
SilSanada keyifli pazarlar...
Ellerine saglik olsun cok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilTesekkur ederim canim :)
Sil