yapmak isteyenlere simdiden kolay gelsin,ayrintilara buradan bakabilirsiniz.
Tarifimi Sahur Lezzetleri Etkinligine ev sahibeligi yapan Mintinin Mutfagi arkadasimiza yolluyorum...
Malzemeler:
- 3 su bardağı su
- 100 gr. tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı kızartma yağı
Yapilisi:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika).
Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. ılınınca yumurtalar birer birer kırın. İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun.Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak parçalara bölün ve uçlarını birleştirin.
Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın.
Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz.
Mihriban
çok severim arkadaşım çok güzel yapmışın sende irmiği saymazsak bu hamur bir çok tatlının ana karışımıdır,bilirsin,sevgiler,selmlar
YanıtlaSilhmmm kivrim tatlisi cok guzelllldi ellerine kollarina saglik
YanıtlaSilHayirli aksamlar canim .Ellerinize saglik nefis görünüyor afiyetler olsun
YanıtlaSilbayilirim halka tatlisina
YanıtlaSilturkiyenin halka tatlisini okadar cok ozledimki citir citir ohhh
bende yapiyorum ama ilk yiyince guzelde sonra hemen yumusuyor onu sevmiyorum turiyedekileri gibi uzun sure citir kalin istiyorum
sizin resimden cok guzele benziyor
insallah denicem bir gun
ellerine saglik
ımmm nfıs bır tatlı olmus.iftar yemeklerının üstüne cok ıyı bır secim olur canım ellerıne sağlık sevgiler
YanıtlaSilMmm.Nefis görünüyor.Olsada yesek şimdi. Bizim ailede çok sevilir halka tatlısı.Ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler...
Oooffff süper...Gençliğime gittim.Okulun etrafında satılırdı her zaman alamazdık,çok güzel bir tadı vardı.Sizinki de çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilHep seyyar satıcı camekanları içinde olmasına alışmışım. Evde yapmayı hiç düşünmemiştim. Ama neden olmasın? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsa.Mihribanım,bir türlü yapmadım bu tatlıyı senin tarifin farklı denemek isterim inş.çünkü çok seviyorum ellerine sağlık sanada hayırlı,bereketli iftarlar olsun sevgiler..A.E.O
YanıtlaSilMihriban cım,
YanıtlaSilTatlısız bir iftar düşünemiyorum:) Gerçi burada Ramazan ayının ilk günleri hava çok sıcaktı, soğuk su ve karpuzdan başka birşey hayat etmiyorduk.
Tulumba tatlısı ve vezir parmağı da bu tatlı hamuru ile yapılıyor, çok güzel ve biraz da zahmetli ama:) Ellerine sağlık canım...
Neşeli, tatlı, huzurlu iftarlar...
SEVGİLİ ARKADAŞIM MERHABA BLOĞUMDA YEMEK ETKİNLİĞİ VAR.SENİ DE DAVET ETMEK İSTEDİM.ELLERİNE SAĞLIK AYRICA.TATLIN ENFES GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilsevgili arkadaşım bloğumdaki yemek etkinliğine davetlisin.beklerim enfes lezzetlerinle.sevgiler...
YanıtlaSilGÜZEL KATILIMIN BENİ MUTLU ETTİ ARKADAŞIM BEN DE HIZDAN DÜŞMEDEN HEMENCECİK BU LEZİZ TATLILARI BLOĞUMDA YAYINLADIM.ELLERİNE EMEKLERİNE SĞLK.İSTEDİĞİNDE YENİDEN KATILABİLİRSİN.SEVGİLER...
YanıtlaSilMihribancığım uzun zamandır yoktum canım siz dostları özledim, öncelikle Ramazanın hayrlı olsun. Gurbette olupta tatlının tulumbasını halkasını yapmamak mümkünmü değil mi canım :) hünerli ellerine sağlık gerçekten çok hari ka yapmışsın, nasılda eşit kızartmışsın maşallah canım arkadaşım. Allah'a emanet ol.
YanıtlaSilArkadaslar yorumlariniz için çok tesekkur ederim,iyi varsiniz :)
YanıtlaSilJibekcigim,
YanıtlaSilCanim hosgeldin,bizde çok ozledik Seni,Cahide'yi...Sanada hayirli bereketli Ramazanlar olsun insaAllah.
Canim basin sagolsun,Rabbim sabirlar versin insaAllah sana ve ailene,Rabbim boyle acilarla imtihan etmesin bir daha...Tabii Allah'tan gelene hiç bir itirazimiz olamaz, ama boyle gurbette olunca daha bir zor oluyor yazindada belirttigin gibi.
Sende Allah'a emanet ol canim...
harika görünüyor,ellerinize sağlık...sevgiler...
YanıtlaSilBizim oralarda bolca tüketilir bu tatlıdan bende çocukluğumda severek az yemedim
YanıtlaSiltarif için teşekkürler elinize sağlık
Ellerinize sağlık ne kadar güzel bir görüntü bu böyle
YanıtlaSilSevgilerimle:)
Tesekkurler sevgili Ev Atolyesi,
YanıtlaSilsevgiyle kalin...
en sevdigim tatli ben bunu sicak olarak cok seviyorum yemesini hemen taze taze cok güzel yapmisin eline saglik
YanıtlaSilayrica bir not bende kahramanmarasliyim :)
YanıtlaSilslm Mihriban hanım tatlınızı göstermiş olduğunuz tarife göre yaptım fakat 5 dakika sonra çok yumuşak oluyor sebebi nedir
Silslm Mihriban hanım tatlınızı göstermiş olduğunuz tarife göre yaptım fakat 5 dakika sonra çok yumuşak oluyor sebebi nedir
YanıtlaSilMerhabalar Metin Bey,
SilSerbeti koyu olmali vede serbetin içinde çok bekletmeyin tatliyi. Evde yapilan tariflerin çogu yumusuyor bir muddet sonra :(
Birde bu tarifi deneyin bakalim hem daha kolay hem daha geç yumusuyor :D
1 yumurta
��1 Türk kahve fincanı süt
��1 Türk kahve fincanı yoğurt
��1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
1 sb irmik
1/2 sb ve 1 yk un
1 çay kşğ kabartma tozu
bütün mlz iyice karıştırılır krema torbasına doldurulur, ılık yağa sıkılır , mutlaka orta ateşte kızartılır altı çok açılmamalı birden kızarır ve istenilen çıtırlık olmaz. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. Yaklaşık 3dk sonra şerbetten alınır,
şerbeti de 1 sb şeker
1 sb su
bu ölçüden yaklaşık 12-13 tane çıkıyor.