1 Ağustos 2013 Perşembe

Sogan Dolmasi...

Not:Fotograflari telefonla çektigim için çok net degiller :(


Malzemeler:

  • 250 gr. yagli kiyma
  • 1 su bardagi pirinç 
  • 1 su bardagi bulgur
  • 1 adet buyuk boy sogan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1-2 dis sarimsak
  • 1er yemek kasigi domates ve biber salçasi
  • 1 yemek kasigi sumak eksisi
  • Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
  • 4 yemek kasigi siviyag
Dolma için 5-6 adet buyuk boy sogan
Sosu için:
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 1 yemek kasigi domates,biber salçasi karisimi
Yapilisi:
Sogan,sarimsak ve maydanozu ince ince dograyalim.
Pirinçve bulguru yikayalim.Bir kapta kiymayi ve diger malzemeleri ekleyip iyice karistiralim.

Soganlari soyup bicakla kenarinda orta kismina kadar keselim.Soganlari kaynayan suda 7-8 dakika haslayalim.Soganlarin katlarini dikkatlice ayiralim;Iç kisimlari sertse eger bir kaç dakikada onlarida haslayalim.

Ayirdigimiz her kata bir tatli kasigi iç harcimizdan koyup saralim.Tenceremize dizelim.
Salçayi tereyaginda kavurup,uzerine 2 buçuk su bardagi kaynar su ekleyip dolmalarin uzerine dokelim.
Dolmanin uzerine dolma tasi veya tabak koyalimki piserken dagilmasinlar.Tenceremizi ocaga alalim.
Kaynamaya baslayinca  altini kisip,4O-45 dakika pisirelim.



10 yorum:

  1. ellerınıze sağlık.. bu yemegı hıc yapmadım ama degısık bır lezzet, soğan cok da sıfalı denemek lazım. sevgıler...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Mihribancığım ellerine sağlık. Osmanlı mutfağından bir lezzet. Resimler de gayet iyi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim benim :)
      Tembellik yapiyorum fotograf makinesiyle çekmiyorum.
      Telefonda gayet guzel gorunuyor ama bilgisayara yukleyince hiç hosuma gitmiyor fotograflarin kalitesi :/

      Sil
  3. Bayıldım,ellerinize sağlık..Hiç yemedim ve denemedim.Ama çok lezzetli görünüyor..Yalnız içini nasıl doldurduğunuzu hayal edemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Nursen Hanim,
      biraz geç oldu ama,yapilisini ekledim :)
      sevgiler...

      Sil
  4. Hele de soğana sarıldıysa ne lezzetlidir şimdi bu dolma. Mihriban'ım hazır gelmişken kalsaydın biraz.
    Soğanlar doldurulmamış, hani yan tarafına bir çizik atılmış ya haşlanırken, iç konup sarılmış sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Görünümü çok hoşuma gidiyor bu dolmanın :) Ellerine emeklerine sağlık canım.

    Hayırıl iftarlar..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık nefis görünüyor.
    kandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  7. www.marinekipman.com olarak vermiş oldugunuz bilği detayları için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)