Bayram için pratik ve lezzetli bir tarifimiz var bugun :)
Malzemeler:
Yapilisi:
Oncelikle serbetimizi hazirlayaip sogumaya birakalim.
Firin tepsimizi yaglayalim.
Yufkadan bir kat alinir,uç kismina kadayif ve fistik konulur ve sıkıca rulo yapilir.Tepsiye dizilir.
Istedigimiz sekilde keselim.Erittigimiz tereyagini uzerine dokelim.
Onceden isittigimiz 180 derecelik firinda kizarana tek pisirelim.
Firindan aldigimiz tatlimizi soguk serbetle bulusturalim.
Soguyup serbetini çekince uzerini çekilmis fistikla susleyelim...
Malzemeler:
- 300 gr. kadayif
- Hazir baklava yufkasi
- Cekilmis Antep fistigi
- 100 gr. tereyag
Serbeti için:
- 3 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi:
Oncelikle serbetimizi hazirlayaip sogumaya birakalim.
Firin tepsimizi yaglayalim.
Yufkadan bir kat alinir,uç kismina kadayif ve fistik konulur ve sıkıca rulo yapilir.Tepsiye dizilir.
Istedigimiz sekilde keselim.Erittigimiz tereyagini uzerine dokelim.
Onceden isittigimiz 180 derecelik firinda kizarana tek pisirelim.
Firindan aldigimiz tatlimizi soguk serbetle bulusturalim.
Soguyup serbetini çekince uzerini çekilmis fistikla susleyelim...
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Bayramlar...
Çok lezzetli görünüyor;)
YanıtlaSilelıne sağlık bu yufkalar hayatımızı kolaylastırdı cok guzel olmus
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilgonlunuzce bayram gecirmeniz dilegiylee
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilBayılırım bu tatlıya...
Sevgiler...
gecmıs bayramınız mubarek olsun...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
YanıtlaSilElinize sağlık.Çok leziz bir tatlı olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSil