Tarifimizi Rumma arkadasimdan aldim,çok kolay ve lezzetli bir tatli.Yaptiktan birgun sonra dahada lezzetli oluyor bilginize...
Malzemeler:
Malzemeler:
- Yarim su bardagi siviyag
- Yarim su bardagi ilik su
- Yarim paket oda isisinda margarin veya tereyag (ben tereyag kullandim)
- 1 su bardagi iri çekilmis ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- Kulak memesi kivamini alincaya dek un
Serbeti için:
- 3 su bardagi seker
- 1,5 su bardagi su
- 1 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi:
Once serbetimizi hazirlayip sogumaya birakiyoruz.
Daha sonra hamur malzemelerimizi yogurma kabimiza alip, kulak memesi yumusakliginda hamur yoguruyoruz.
Siviyag ile yagladigimiz tepsiye 1 cm kalinliginda elimizle bastirarak yayiyoruz.Baklava seklinde kesip,onceden 180 derece isittigimiz firinda pembelesene dek pisiriyoruz.
Soguk serbeti,firindan aldigimiz sicak tatlimizla bulusturuyoruz.
Afiyet olsun...
elıne sağlık denemek lazım
YanıtlaSilİsmi görünce acaba mı dedim.. Bazen bir heves atlıyorum tarif aynı da itiraf yok...:) Sağolasın canım, beğenmene sevindim. sevgiler
YanıtlaSilpratikliği hoşuma gitti
YanıtlaSileline sağlık
hayırlı bayramlar...
ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarifcanım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSildegisik ve hizli
YanıtlaSildenenmeliiiii