6 Kasım 2010 Cumartesi

Balkabagi Tatlisi...


Malzemeler:
  • 2 kilo balkabagi
  • 2 veya 2,5 su bardagi tozseker
  • Uzeri icin ceviz
Yapilisi:
Kabagimizi soyup, ic cekirdeklerini cikardiktan sonra ince ince dilimliyoruz.Yayvan bir tencereye kabaklarimizi dizip uzerine sekerini dokuyoruz.Agzi kapali bir gece bekletiyoruz.Bekleyen kabagimiz suyunu salacaktir.Orta ateste kabaklar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.Soguduktan sonra servis tabagimiza aliyoruz. Uzerine ceviz ve serbetinden gezdirip servis yapiyoruz.Afiyet Olsun...
Fatma

10 yorum:

  1. Fatmacığım,
    kabak tatlısı ve sunum harika olmuş,eline sağlık,hayırlı haftalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sanırım bu hafta bal kabağı haftası, bizim evde de yapılmıştı, süper görünüyor elinize sağlık. :)

    http://pisceswot.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,ailecek çok sevdiğimiz bir tatlı..
    Çok da nefis gözüküyor..
    Sağlık ve afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. BU NASIL BİR GÖRÜNTÜ ÖYLE ,MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Sevgili Fatma. Geçen gün Mihriban'la telefonda konuştum. Nasıl mutlu oldum anlatamam =)

    YanıtlaSil
  6. Fatma cığım,
    Ellerine sağlık, tatlılar harika görünüyor, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim basitmiş gibi görünür ama bence kıvamını tutturmak maharet ister sizinki tam kıvamında görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    YanıtlaSil
  9. Bu tarife ilave olarak, piştikten sonra yaklaşık on dakika fırınlanırsa ancak kendini buluyor ve o zaman kestane tadı daha da ön plana çıkıyor.

    YanıtlaSil
  10. cokk severimmm, ama malesef fransa'nin kabaklari berbat. su gibi :( ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)