11 Mayıs 2011 Çarşamba

Lahmacun...

Disardan guvenip alamadigim,almak istemedigim yiyeceklerdendir lahmacun,helede yurtdisinda yasiyorsaniz!!!
Lahmacunu hem yapmayi hemde yemeyi çok sevenlerdenim,sizde oyleyseniz eger,hadi bir goz atalim tarifimize :)

Malzemeler:
Hamur için:
  • 1 kg. un
  • 2 yemek kasigi instant maya
  • Tuz
  • Ilik su
Iç harci için :
  • 500 gr. yagli kiyma
  • 5 adet orta boy sogan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarim demet maydanoz
  • 2-3 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi biber salçasi
  • 1 su bardagi domates sosu 
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 1 çay bardagi siviyag
  • Pulbiber,karabiber ve tuz

 Yapilisi:
Oncelikle un,tuz ve mayayi bir kaba aliyoruz,ilik su ilavesiyle yumusak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun agzini kapatip mayalanmaya birakiyoruz.(Yaklasik 30-40 dk)

Butun sebzeleri ince ince dograyalim,diger malzemeleri ve baharatlari ilave edip harcimizi yoguruyoruz.

Mayalanan hamurumuzu yumurta buyuklugunde bezelere bolelim,uzerini kapatip 10-15 dk. dinlenmeye birakalim.

Bezelerimizi hafif unlayarak ince bir sekilde açalim,1 yemek kasigi iç harcimizi hamurumuzun uzerine kenarlarindan tasirmadan yayalim.

Firinda pisirecekseniz eger, hafif unlanmis tepsiye lahmacunlari sigacak sekilde dizelim.Onceden isitilmis 250° firinda 7-8 dk. pisirelim.
Ben pisirmeyi Silex marka tost makinemde yapiyorum.Normal tost makinelerinden daha çabuk ve daha çok isindigi için kisa surede çok guzel pisiriyor.Tabiki pisirirken tost makinesinin ust kapagini kapatarak pisiriyorum,resimde goruldugu gibi telden aparati var makinenin,kapagini kapatinca 4 cm.lik bosluk kaliyor ve lahmacunlarin uzerinide guzel bir sekilde pisiriyor.Ama normal tost makinelerinde pisermi derseniz, denemedigim için bilmiyorum.
Denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin diyorum.
Afiyet olsun...

25 yorum:

  1. gece gece canim cekti acaba yarin lahmacunmu yapsam :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mihriban,
    lahmacunu tost makinasında pişirmek çok güzel bir fikir,evde lahmacun yaparsam bu yöntemi deniyeyim inşaAllah,
    lahmacunlar nefis görünüyor,ellerin dert görmesin,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Evde yapılan bütün yemekler daha güzel oluyor zaten.Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  5. Mihriban´cim, Lahmacun´u severim ve super gorunuyor :) ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bayıldığım lezzetlerden birisi. Canım Urfam'da neredeyse her gün yerdim =) Ellerine sağlık Mihribancım.

    YanıtlaSil
  8. Canımsın üst kısmı indirmeden mi pişiriyorsun acaba? O kısmı biraz daha açar mısın canım? Tıpkı fırınlardaki gibi olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  9. Cahidecigim,tabiki ustunu indirerek pisiriyorum ama yazmayi unutmusum,yaziya ayrintiyi ekledim.
    Tesekkur ederim canim.

    YanıtlaSil
  10. offffffff offffffff bunu bana yapmamalıydın ellerine sağlık harika görünüyorlar :)))nazmiş ;)

    YanıtlaSil
  11. Ayrıntılar için çok sağol Mihriban. Burada her taraf fırın dolu. Böyle bir sorunum yok ama merak eden arkadaşlar için önemli bir ayrıntı.
    Kalbi muhabbetlerimle gülüm..

    YanıtlaSil
  12. Haklisin valla bende bu Almanyanin ne dönerini nede pide- lahmacun ikilisini severim. Evdekinin tadini hicbisey tutmaz zaten. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. Mihriban cım,
    sen işin pratiğini bulmuşsun :)) Tost makinesi de lahmacun pişirmek için harika, ellerine sağlık canım. Lahmacunu çok seven ama evde daha hiç denememiş biri olarak canım çekti şimdi :)))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. nefis gözüküyorlar bayılırım lahmacuna hem kim bayılmazki hele de böyle evde sağlıkla yapılınca ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. sa.Mihribanım,çok nefis olmuş benim ne zamandır evde yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğimdenyapmadım bunu görünce ilk fırsatta denemek isterim afiyet şifalar olsun ellerine sağlık...A.E.O

    YanıtlaSil
  16. kayinvalidemde guzel yapar bunu, ellerine saglik :) bu arada seni mimledimmm

    YanıtlaSil
  17. HMMM ellerine saglik yenge tabakta lahmacunca superr gorunuyor...

    YanıtlaSil
  18. Bu hamurdan kac tane cikar acaba? Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  19. Bu hamurdan kac tane cikar acaba? Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç cevap veriyorum ama kusura bakmayin :(
      35-40 arasi çikiyor,hamurun buyuklugune bagli ama !

      Sil
    2. Bende baya bi gec cvp veriom 😅 tskler.. deneyecem.
      1.sorum daha var. Silex ayarini kaca acion? 4-5? Sevgililer..

      Sil
    3. Merhaba :)
      4 uncu ayarda pisiriyorum :)
      Sevgiler...

      Sil
  20. Merhaba, tarif çok gğz l görünüyor, elinize sağlık. Acaba domates sosu yerine ne kullanabilirim?

    YanıtlaSil
  21. Tereyag ve siviyag eklemossini nerde katiliyor bunlari

    YanıtlaSil
  22. İzgara lamacun tost yaoarkn yagli kagit koysak olur mu

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)