27 Temmuz 2013 Cumartesi

Çullama...(Pestil kizartmasi)

Hayirli ramazanlar,hayirli iftarlar,hayirli sahurlariniz olsun insaallah.
Çok uzun zaman olduki ben buralara ugrayamiyorum :(
Simdide bir tarif ekleyip hemen kaçmayi dusunuyorum.

Oncelikle kisaca tarifimizden bahsedeyim.
Kahramanmaras'a ait olan ve uzum pestilinden yapilan (pestile,K.Maras'ta bastık denir) bu tatli tarifini yani Çullama'yi (pestil kizartmasi) uzun zamandan beri eklemek istiyordum ama bugune kismetmis...
Tarifimiz çok kolay ve lezzetlidir.Uzum pestiliniz(bastık) varsa hemen deneyin derim.Çullama sicak servis yapilir bilginize,ayni gun tuketilmesi gereklidir ;)

 Malzemeler:

  • Uzum pestili (bastık) 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardagi un
  • Yarim çay kasigi karbonat
  • Su
  • Kizartmak için siviyag
  • uzerine serpmek için pudra sekeri
Yapilisi:

Oncelikle pestillerimizi 3 parmak eninde, kareler halinde keselim.
Unumuzu bir kaba alalim uzerine yumurtayi ve karbonati ekleyelim,yavas yavas su ilave ederek pankek hamuru katiliginda bir hamur yapalim.
Yagi kizartma yapacagimiz kaba alalim,iyice isinmasini saglayalim.
Pestillerimizi hazirladigimiz hamura bulayip,isinan yagda iki tarafininda kizarmasini saglayalim.
Kizarttigimiz pestilleri servis tabagina alip uzerine pudra sekeri serpelim.
Sonrasinda afiyetle yiyelim :))




3 yorum:

  1. biz de bastık deriz pestile :) ve bunu da annem çok güzel yapardı..uzun zaman oldun yapmayalı..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Enfes bir tatlı bence annem çok yapar bizim buralarda kmaraş ta eskiler bunu çok iyi biliyor yeni nesilde iş yok pek bilmezler.Bende paylaşmayı düşünüyordum .Çok nefistir :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok ilginç bir tarif olmuş bu
    elinize sağlık
    denemek isterdim doğrusu

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)