19 Temmuz 2014 Cumartesi

Antep Fıstıklı Revani...

Tarifimiz Yeşil kivi den :)



Malzemeler:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı toz Antep fıstığı (mümkünse boz olanlardan)
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 kahve fincanı şeker (Türk kahvesi fincanı)
   Şerbeti İçin;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
  1. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başlamasından itibaren 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkıp ocaktan alın, soğutun.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  3. Yoğurdu ve diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın.
  4. Yağlayıp unladığınız orta boy fırın kabına harcı dökün.
  5. 180 dereceli sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından alır almaz soğuk şerbeti dökün ve şerbetini çekene kadar bekletip süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. bayram için süper tarif, teşekkürler

    YanıtlayınSil
  2. Mımm bayılırım revaniye,nefis görünüyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  3. tatlı çok güzel ve nefis görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)