Birazcik aradan sonra yine buradayim :)...
Malzemeler:
- 1 kg hindi roti
- 2 adet sogan
- Bir kaç dis sarimsak
- Tane karabiber,kekik ve tuz
Garnitur için istenilen sebzeler,ben... kuskonmaz,yesil biber,kirmizibiber ve havuç kullandim.
Yapilisi:
Soganlarimizi irice dogruyoruz,roti tenceremize yerlestiriyoruz,soydugumuz sarimsaklari hindi rotinin iç kismina yerlestiriyoruz,tuzlayip tenceremize aliyoruz.Tane karabiber,kekik ve bir kasik tereyagimizida ilave ediyoruz,tencerenin kapagini kapatip firina veriyoruz,roti tenceresi yerine derin bir firin kabida olabilir eger kapakli bir kap degilse uzerini folyoyla kapatalimki rotimiz piserken kurumasin.
200 derecelik firinda pisirmeye birakiyoruz.
Sos için:
- 2 yemek kasigi un
- 2 buçuk su bardagi sut
- Bir yemek kasigi tereyag veya biraz siviyag
- 6 -7 adet mantar
- Bir tatli kasigi tane yesilbiber konservesi(poivre vert)
- kori(curyy),zerdeçal,muskat cevizi rendesi,
- birazcik kuru veya taze dereotu
Sosun yapilisi:
Oncelikle temizleyip yikadigimiz mantarlari ince bir sekilde dograyip çok az siviyaginda soteliyoruz.
Tenceremize yagimizi aliyoruz,unu ilave edip kavuruyoruz,hafif pembelesince sutu ekleyip hizlica karistiriyoruz,muhallebi kivamina gelince baharatlarimizi,tane yesilbiber konservesini vede mantari ekleyip bir
iki dakika daha ocakta tutalim,eger sosumuz koyulasacak olursa sut ilavesiyle biraz açalim.
Sosumuzu tabagimiza aldigimiz hindi roti ve sebzelerimizle birlikte servis yapalim.
Afiyet olsun....
Mihriban