Hemen hemen bir aydan beri muptelasi oldugumuz ve onun yuzunden bize disaridan ekmek almayi unutturan ve nasil adlandiracagimi bilemedigim bu ekmegin tarifini yazmadan geçemiyecegim.Yapimi çok basit,yumusacik ve bir o kadarda lezzetli olan bu ekmegi muhakkaki herkes evinde rahatlikla yapiyordur.
Bir aydan beri hergun yaptigim bu ekmegi dun resimlemek aklima geldi,dikislerimin yogunlugu,tatile gidenleri yolcula gelenleri karsila derken kosusturmadan bloguma eklemegi istedigim çogu tarifleri resimlemeye bile firsat bulamadim : )
Bu arada sevgili ortagim Fatma tatilden dondu,Sehr-i Bursa'nin o meshur Kestane sekeri ve Hashasli,Cevizli Lokumuyla birlikte tabiki ; ) nefis hediyelerin için çok tesekkur ederim canim.
Kisaca ekmegimizin yapilisina bir goz atalim bakalim...
Malzemeler:
- 1 kg. un
- 2 paket instant maya
- tuz ve su
Yapilisi:
Normal yumusaklikta yogurdumuz hamuru 30dk.dinlendiriyoruz.Hangi boyutta yapacaksak ona gore bezelere ayiriyoruz hamurumuzu,bezeleri 1er cm. kalinliginda açip bir bezin uzerine siraliyoruz,uzerine tekrar bez orterek 1- 1,5 saat kadar mayalanmaya birakiyoruz.
Kalin tabanli teflon tavamizi onceden isitip ekmek hamurlarini pisirmeye basliyoruz,
tavaya aldigimiz ekmekler kabarmaya baslayinca hemen tersini çeviriyoruz ki,iki tarafida kurumadan esit bir sekilde pissin.ekmeklerimiz iyice kabardiktan sonra her iki tarafininda kizarmasini saglayalim.
Pisen ekmeklerimizi bir bezin arasinda dinlendirelim.
Ister sicak sicak isterseniz bir kaç saat sonra afiyetle yiyelim...
Not:
Ekmeklerimizi ne çok kisik ateste nede harli ateste pisirmeyelim,kisik ateste ekmeklerimiz kuruyacak,harli ateste ise içleri hamur kalacaktir.Ekmegimizin herbiri 2 dakikada pismektedir(
Kemalpasa Tatlisi arkadasimin sorusu uzerine not dusulmustur :)
Mihriban