Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet sogan
- 2 kasik un
- 1su bardagi sut
- 2 yemek kasigi tereyag
- Bir tutam dereotu
- tuz,muskat cevizi rendesi
Yapilisi:
Sogani irice dograyip 1 kasik tereyagda hafif pembelesene kadar kavuralim.
Kabak ve havucu dograyip tenceremize alalim.
Tuzunu ekleyip,sebzelerin uzeri 1 parmak geçecek kadar su ilave edip pismeye birakalim.
Diger tarafta bir tavaya 1 kasik tereyag koyup eritelim,uzerine unu ilave edip hafif kavuralim 1 bardak sut ve muskat cevizini ilave edelim,koyulasinca ocaktan alalim.
Koyulasan sosumuzu pisen sebzelerin uzerine ilave edip hepsini blendirdan geçirelim,kiyilmis dereotunuda ekleyip,sicak sicak servis edelim...
Afiyet olsun....