Biliyorum balkabakli tariflerin zamani geçti ama,uzun zamandir bekleyen bir tarif oldugu için paylasmak istedim.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilo temizlenmis balkabagi
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 adet orta boy patates
- 1 yemek kasigi un
- yarim çay kasigi muskat cevizi rendesi
- yarim çay kasigi toz zencefil
- yarim çay kasigi zerdeçal
- tuz,karabiber
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Yarim çay bardagi krema
Yapilisi:
Tenceremize yagi ve dogradigimiz soganlari alip hafif çeviriyoruz. Dogranmis balkabagini,sarimsak ve patatesi ekliyoruz arkasindan unu ekleyip biraz daha çeviriyoruz.
Sebzelerin uzerini çok az geçecek kadar su ekliyoruz,baharatlarinida ekleyip sebzelerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz.
Pisen çorbayi blendirdan geçirip puruzsuz hale getiriyouz.
Kremayi isterseniz çorbanin içine tamamen karistirabilirsiniz, isterseniz servis yaparken uzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Sebzelerin uzerini çok az geçecek kadar su ekliyoruz,baharatlarinida ekleyip sebzelerimiz yumusayana kadar pisiriyoruz.
Pisen çorbayi blendirdan geçirip puruzsuz hale getiriyouz.
Kremayi isterseniz çorbanin içine tamamen karistirabilirsiniz, isterseniz servis yaparken uzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...