Yine uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)
Bu gidisle her post'un giris yazisi boyle baslayacak diye korkuyorum,dikislerden bir turlu firsat bulup blogumla ilgilenemiyorumki :(
Bundan boyle her yazimda yeni tanidigim ve severek takip ettigim blog arkadaslarini sizlerle tanistirmak istiyorum,evet bugunku bloglarimiz Fransa'dan:
- Fransali Gelin
- Bab-i Esrar
- Haspir
-Cuisine Interculturelle
-Kelebek Misali (Hemsehrim :))
Malzemeler:
Bu gidisle her post'un giris yazisi boyle baslayacak diye korkuyorum,dikislerden bir turlu firsat bulup blogumla ilgilenemiyorumki :(
Bundan boyle her yazimda yeni tanidigim ve severek takip ettigim blog arkadaslarini sizlerle tanistirmak istiyorum,evet bugunku bloglarimiz Fransa'dan:
- Fransali Gelin
- Bab-i Esrar
- Haspir
-Cuisine Interculturelle
-Kelebek Misali (Hemsehrim :))
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep,susam,çörekotu üzerini süslemek için
- 2 yumurta sarısı üzeri için.
- alabildiği kadar un 4-5 su bardağı( kulak memesi yumuşaklığında olacak
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.