MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 150 gram margarin
- 2,5 su bardağı un
- yarım su bardağı tozşeker
- yarım pkt kabartma tozu
- 5 orta boy elma
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- üzerine elemek için pudra şekeri
Önce elmalar soyulur, rendelenir ve şekerle suyunu çekene kadar pişirilir.
Elmalara fındık ve tarçın eklenerek bir kenarda beklemeye alınır.
Yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve margarin elle biraz karıştırılır.
Un kaşıkla ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamurdan küçük bir parça ayrılarak kalan hamur unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açılır ve yuvarlak, yağlanmış borcama yerleştirilir.
Hamurun kenarları biraz yüksekte kalmalıdır. Elmalı harç içine boşaltılır ve üzeri düzeltilir. Kenarlardan sarkan hamurlar bıçak yardımıyla kesilip alınır.
Ayırdığımız hamurla ince fitiller yapılır ve elmaların üzeri kafes biçiminde kapatılır.
180 dereceli fırında tart kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri ilave edilir.
Not:
Hamurla fazla oynamayın yoksa kendini bırakır...
Ölçüler büyük boy yuvarlak borcam içindir…
harika reçeteler çok beyendim başarılar dilerim
YanıtlaSiltesekkurler adsiz misafirimiz :)
YanıtlaSil