27 Temmuz 2010 Salı

Ahududu Reçeli...Confiture de Framboise

Ahududu reçelimi sevgili Kemalpasa Tatlisi arkadasimin çilek reçeli tarifini uygulayarak yaptim,hem çok kolay hemde çok lezzetli bir reçel oldu...
Malzemeler:
  • 1 kg. Ahududu (Framboise)
  • 1 kg. seker
  • Yarim limon suyu
Yapilisi:
Yikamis oldugumuz ahududulari reçel yapacagimiz tencereye,bir kat seker bir kat ahududu seklinde yerlestiriyoruz.
1-2 saat sonra yuksek isidaki ocaga alip kaynayana kadar bekliyoruz;Kaynadiktan sonra 8 dakikaya ayarlayip,uzerindeki olusan kopukleri almayi ihmal etmiyoruz.
8 dakika sonunda yarim limonun suyunu sikarak ocaktan aliyoruz.
5-6 dakika beklettikten sonra henuz sicakken kavanozlara alip,agzini sikica kapatiyoruz,ters çevrilmis bir sekilde soguyana kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Mihriban

7 yorum:

  1. mayhos tadiyla kendine has o misss gibi aromasiyla yedikce yediren bir recel bu recel harikaydi yengecim getirdigin kavanoz uc gunde dibini buldu nerdeyse ellerine canina saglik diyorum

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sa.Mihribanım,pastalara ve kahvaltılıklara çok güzel oluyor emeğine sağlık sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  4. S.A. Canım,

    Ellerine sağlık Mihriban cım,Ahududu reçeline bayılırım ben bu yıl pazarda denk getirip alamadım :( Reçel tarifini ıuygulayıp memnun kalmana çok sevindim, güzel bir haftasonu geçirmeni dilerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben reçeli kaynatırken su katıp katmadığınızı merak ediyorum ,kattıysanız ne kadar su kattınız. Teşekküerler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Hayir su katmadim :)
      Sevgiler...

      Sil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)