Ekmegimi pisirdikten sonra ilk olarak, bana ekmek yapmayi sevdiren degerli ustamiz "Ekmek Sanat"iyla paylastim ve fikirlerini aldim.Kendilerine çok tesekkur ediyorum, beni cesaretlendirip butun sorularima bikmadan ve içtenlikle cevap verdikleri için.
Vakti olan ve hamurla ugrasmayi seven herkese ekmeklerini evde yapmayi tavsiye ediyorum,ben kendi ekmegimi yapmaktan çok zevk aliyorum ve en azindan içinde neler var onu biliyorum ;)
bir kere deneyin vazgeçemeyeceksiniz (reklam replikleri gibi oldu ama :)
Evet,simdi tarifimize buyrun bir bakalim.
Malzemeler:
- 300 gr. bugday ve soya unu karisimi
- 100 gr.kepekli çavdar unu
- 100 gr.bugday ezmesi*
- 8 gr. instant maya
- 10 gr. tuz
- 1 yemek kasigi tereyag
- 300 ml. su (1 cups 1/4 olçu)
- + 1 yemek kasigi un
Yapilisi:
Oncelikle unlarimi yoguracagim kapta karistirdim,daha sonra diger malzemeleri ekleyerek hamurumu meydana getirdim.
1 yemek kasigi unla birlikte hamurumu tezgahin uzerine alarak 15 dakika yogurma islemine devam ettim.
Ortalama 40 dk. ilk mayalanma gerçeklesmesi için beklettim(oda sicakliginda),bu sure sonunda 1-2 dakika tekrar yogurdum, sekil verip pisirecegim kaba aldim.Boylece ortalama 40 dk. daha(oda sicakliginda) ikinci mayalanma sureci basladi,sure sonunda uzerine jilet yardimiyla sekil verip,onceden isitilmis 220 derecelik firinda 30 dk. pisirdim.
1 yemek kasigi unla birlikte hamurumu tezgahin uzerine alarak 15 dakika yogurma islemine devam ettim.
Ortalama 40 dk. ilk mayalanma gerçeklesmesi için beklettim(oda sicakliginda),bu sure sonunda 1-2 dakika tekrar yogurdum, sekil verip pisirecegim kaba aldim.Boylece ortalama 40 dk. daha(oda sicakliginda) ikinci mayalanma sureci basladi,sure sonunda uzerine jilet yardimiyla sekil verip,onceden isitilmis 220 derecelik firinda 30 dk. pisirdim.
*Bugday ezmesi...
ELLERINE SAGLIK CANIM AFIYETLER OLSUN :hHYIRLI AKSAMLAR ÖPTÜM:
YanıtlaSilEkmeği evde yapmak gibisi var mı? Ellerine sağlık Mihribancığım. Dün yoğunluktan yazamadım kusura bakma. Kandilin de mübarek olsun.
YanıtlaSilevde ekmek yaparken yapılan yogurma işi bana çok zor geliyor.ama sırf kokusu için yapmak için çaba sarfediyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilHımmm leziz görünüyor, ellerine sağlıkk... Ben de makine de yapıyorum ama böyle güzel görünmüyor :)
YanıtlaSilGörüntü çok güzel ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil@Tesekkur ederim sevgili Gulcan :)
YanıtlaSil@Aslihancigim,
estagfirullah ne kusuru canim benim,
muhabbetle ;)
@Eylem'cigim,
yogurma islemi zor oluyor ama,zevk alarak yaptigimiz hiçbir is zor gelmez degilmi ;)
@Tesekkur ederim sevgili Sihem,
bende makinede hiç denemedim :)
@Evatolyesi,
çok tesekkurler.
Merhabalar
YanıtlaSilekmekleriniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık.resimde gözüken silikon kalıptamı pişirdiniz acaba?
@Merhabalar Lezzete Dair,
YanıtlaSilevet ekmegimi silikon kalipta pisirdim,
Sevgiyle kalin...
Ellerinize sağlık, çizme işlemi çok iyi olmuş. Evde yapılan ekmekler üzerine söylenecek bir söz yok zaten.
YanıtlaSil@kaminetto,
YanıtlaSiloncelikle bloguma hosgeldiniz :)
bende sizin blogunuzu Ekmek Sanat'inin blog ve site tavsiyeleri bolumunde gorup izlemeye aldim,
yorumunuz için tesekkurler,
sevgiyle kalin...
Eyvahhh..Tahtım sallanıyor:))) Canım benim, Ekmek Sanatı'ndan hepimiz bir şeyler öğrendik, öğreniyoruz, sağolsun. Harika olmuş, ellerine sağlık. Valla şahane görünüyor, gurur duydum ne diyeyim..
YanıtlaSilellerinize sağlık ekmekler çok leziz görünüyor. evde kendi ellerinizle yapmak gibisi yok gerçekten.
YanıtlaSil@Kimsenin tahtinda gozum yok benim :))))
YanıtlaSilSerap Ablacigim guldurdunuz beni :))
guzel yorumunuz için çok tesekkur ediyorum.
Muhabbetle...
@Tesekkur ediyorum Harun bey,
bloguma hosgeldiniz.
Elinize sağlık aynı hazır ekmek gibi olmuş sevgiler...
YanıtlaSilekmek yapmak ayrı bir güzellik o kokuyu duymak bile yeter ellerinize sağlık
YanıtlaSilHoşbulduk Mihriban hanım, blogunuz takibimde. Tariflerinizi çok pratik. İlk fırsatta uygulamak istiyorum. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.
YanıtlaSil