Malzemeler:
Kivilerimizi soyup istedigimiz buyuklukte dilimliyoruz.Reçel yapacagimiz tencereye bir kat kivi,bir kat seker olmak uzere yerlestiriyoruz,çubuk vanilyamizida unutmayalim.2 saat kadar bekletiyoruz.Daha sonra yuksek isidaki ocaga aliyoruz,kaynayana kadar bekliyoruz.
8-10 dk. kaynatiyoruz(verilen sureyi asmayalim) ocaktan almadan once limonunu ilave ediyoruz.
Ocaktan aliyoruz ilk sicakligi gidince,saklayacagimiz kavanozlara alip agzini kapatiyoruz.
- 500 gr. kivi (5 adet)
- 500 gr. toz seker
- 2-3 damla limon suyu
- 2 cm. kadar çubuk vanilya (istege bagli)
Kivilerimizi soyup istedigimiz buyuklukte dilimliyoruz.Reçel yapacagimiz tencereye bir kat kivi,bir kat seker olmak uzere yerlestiriyoruz,çubuk vanilyamizida unutmayalim.2 saat kadar bekletiyoruz.Daha sonra yuksek isidaki ocaga aliyoruz,kaynayana kadar bekliyoruz.
8-10 dk. kaynatiyoruz(verilen sureyi asmayalim) ocaktan almadan once limonunu ilave ediyoruz.
Ocaktan aliyoruz ilk sicakligi gidince,saklayacagimiz kavanozlara alip agzini kapatiyoruz.
selam canım
YanıtlaSilbende geçen gün yaptım Cahidenin tarifiyle çok leziz oldu ayrıca kokusu da bir başka güzeldi seninkinin de görüntüsü harika olmuş rengide
sevgiler
Eline saglik arkadasim çok guzel gorunuyor :) Afiyet ve agiz tadiyla yemek nasip olsun sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik canim .Recel kahvaltinin vaz gecilmez tatlarindan afiyetler olsun.
YanıtlaSililk defa kivi reçelini görüyorum,görüntü muhteşemmmmmmm!!! .dehşet güzel görünüyor:) ,bende yakın zamanda denemek istiyorum.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgercekten muhtessem bir görüntü! ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
YanıtlaSilDaha önce tadmadığım bir lezzet ellerinize sağlık güzel bir görüntü:)))
YanıtlaSilÇok seviyorum kivi reçelini. bende yapmıştım fakat deneyen çoğu kişi bu rengi tutturamamıştı. Seninki tam kıvamında görünüyor. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilElinize sağlık çok değişik bir reçel çeşidi denemek isterim sevgiler...
YanıtlaSiloooh mis gibi kahvaltımıza katık olmalı hemen : )
YanıtlaSilGoruntu muhtesem Mihriban! Ama daha once hic yemedim. Gercekten cok merak ediyorum tadini. Ellerine saglik.
YanıtlaSilMutlaka denemeli. Ellerine saglik Sevgiler...
YanıtlaSilrengine maşallah, tadı ve kokusunun habercisi gibi. elinize sağlık:)
YanıtlaSilSA.Mihribanım,hiç denemedim ama tadını tahmin ediyorum ellerine sağlık..A.E.O
YanıtlaSilBenim de hic bilmedigim bir tad
YanıtlaSilellerinize saglik.Kiviler yumusak mi olacak yoksa sert olanlarini mi kullandiniz
Sevgili Yildiz,
YanıtlaSilkiviler yiyebilecegimiz sertlikteydiler,çok yumusak olurlarsa piserken kendilerinden geçerler diye dusunuyorum :)
kivi reçeli hiç yemedim ama çok güzel göeünüyor gerçekten:)
YanıtlaSilDaha önce hiç denemediğim bir reçel fakat bunu gördükten sonra mutlaka denemek istiyorum:) ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilKiwinin reçelini yapmaya hic cesaret edemiyorum fakat,
YanıtlaSilSenin tariflerini gozu kapali deneyebilirim.
Guvendigim ve tariflerinde yanilmadigim bloglardan biri burasi
Recelin gercekten cok hos duruyor.
Tutturamazsam kendi beceriksizligimden kaynaklanir:)
Sevgilerimle
Canim tutturamayacak hiç birsey yok,
Siltarif gayet basit :)
muhabbetle...
Çok güzel bir tarif bende deneyeceğim.
YanıtlaSil