2 Nisan 2011 Cumartesi

Kivi Reçeli...

Malzemeler:
  • 500 gr. kivi (5 adet)
  • 500 gr. toz seker
  • 2-3 damla limon suyu
  • 2 cm. kadar çubuk vanilya (istege bagli)
Yapilisi:
Kivilerimizi soyup istedigimiz buyuklukte dilimliyoruz.Reçel yapacagimiz tencereye bir kat kivi,bir kat seker olmak uzere yerlestiriyoruz,çubuk vanilyamizida unutmayalim.2 saat kadar bekletiyoruz.Daha sonra yuksek isidaki ocaga aliyoruz,kaynayana kadar bekliyoruz.
8-10 dk. kaynatiyoruz(verilen sureyi asmayalim) ocaktan almadan once limonunu ilave ediyoruz.
Ocaktan aliyoruz ilk sicakligi gidince,saklayacagimiz kavanozlara alip agzini kapatiyoruz.


20 yorum:

  1. selam canım
    bende geçen gün yaptım Cahidenin tarifiyle çok leziz oldu ayrıca kokusu da bir başka güzeldi seninkinin de görüntüsü harika olmuş rengide
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik arkadasim çok guzel gorunuyor :) Afiyet ve agiz tadiyla yemek nasip olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim .Recel kahvaltinin vaz gecilmez tatlarindan afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. ilk defa kivi reçelini görüyorum,görüntü muhteşemmmmmmm!!! .dehşet güzel görünüyor:) ,bende yakın zamanda denemek istiyorum.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. gercekten muhtessem bir görüntü! ellerine saglik canim..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Daha önce tadmadığım bir lezzet ellerinize sağlık güzel bir görüntü:)))

    YanıtlaSil
  7. Çok seviyorum kivi reçelini. bende yapmıştım fakat deneyen çoğu kişi bu rengi tutturamamıştı. Seninki tam kıvamında görünüyor. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık çok değişik bir reçel çeşidi denemek isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. oooh mis gibi kahvaltımıza katık olmalı hemen : )

    YanıtlaSil
  10. Goruntu muhtesem Mihriban! Ama daha once hic yemedim. Gercekten cok merak ediyorum tadini. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. Mutlaka denemeli. Ellerine saglik Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. rengine maşallah, tadı ve kokusunun habercisi gibi. elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. SA.Mihribanım,hiç denemedim ama tadını tahmin ediyorum ellerine sağlık..A.E.O

    YanıtlaSil
  14. Benim de hic bilmedigim bir tad
    ellerinize saglik.Kiviler yumusak mi olacak yoksa sert olanlarini mi kullandiniz

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Yildiz,
    kiviler yiyebilecegimiz sertlikteydiler,çok yumusak olurlarsa piserken kendilerinden geçerler diye dusunuyorum :)

    YanıtlaSil
  16. kivi reçeli hiç yemedim ama çok güzel göeünüyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
  17. Daha önce hiç denemediğim bir reçel fakat bunu gördükten sonra mutlaka denemek istiyorum:) ellerine sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Kiwinin reçelini yapmaya hic cesaret edemiyorum fakat,
    Senin tariflerini gozu kapali deneyebilirim.
    Guvendigim ve tariflerinde yanilmadigim bloglardan biri burasi
    Recelin gercekten cok hos duruyor.
    Tutturamazsam kendi beceriksizligimden kaynaklanir:)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim tutturamayacak hiç birsey yok,
      tarif gayet basit :)
      muhabbetle...

      Sil
  19. Çok güzel bir tarif bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)