20 Temmuz 2011 Çarşamba

Frenk Üzümü Reçeli..(Confiture de groseille)

Herkese yurekten sevgiler,selamlar.
Uzun bir aradan sonra yine buralardayim.Gorusmeyeli dilerim herkes saglik,sihhattedir.
Ayriligim dikislerimin yogunlugundan dolayiydi,sonrasinda ailemizden ebediyete goçenlerin acisi...
Velhasili, canim ne bloga girmek nede yaptigim yemekleri  resimlemek istedi.Ama herseye ragmen hayat devam ediyormus...
Bu uzun ayriliktan sonraki ilk postumu pektin açisindan çok zengin olan ve bir çok faydalari bulunan frenk uzumu'ne yer verdim.Frenk uzum'unun kirmizisi oldugu gibi sari ve siyah renkte olanlarida var.Simdi buyrun geçelim tarifimize;


 Malzemeler:
  • 1 kg. temizlenmis frenk uzumu (Groseille)
  • 1 kg. toz seker
  • 1 çorba kasigi limon suyu
Yapilisi:
Yikayip temizledigimiz frenk uzumlerini,sekerle bulusturup 1 gece bekletiyoruz.
Ertesi gun tenceremizi ocaga aliyoruz,kaynamaya basladiktan sonra 13-15 dakika kadar ocakta tutuyoruz.Limonunu ilave edip ocaktan aliyoruz.
Ilk sicakligi gidince,saklayacagimiz kavanozlara alip,kapaklarini sikica kapatiyoruz.
Afiyet olsun...



Frenk Üzümü'nün Faydaları:

  • İstah açar, hazmı kolaylaştırır.
  • Karaciğerin ilaçları metabolize etmesine yardım eder.
  • Hepatit hastalarının karaciğer fonksiyonlarını geliştirir.
  • Vücudun kendisinin kortizon yapmasını sağlar ve direnci arttırır.
  • Susuzluğu giderir, Tükürük üretimini artırır.
  • Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.
  • İdrar söktürür, karında toplanan suyu söker. (Alinti) 

Yeni dogum yapan kedim :)


18 yorum:

  1. Mihriban cığım,
    Allah sabır versin size inş. sanırım yakınlarından sevdiğin birini kaybetmişsin. Farkında değiliz ama ölüm bize ne kadar yakın değil mi?
    Bir de kedi de olsa annelik ne muhteşem birşey, bizim prenses de yavru kuşları yakalayıp, ağzında yavrularına getiriyor, onlar kuşu parçalayıp yerken karşıdan izliyor:)
    Frenk üzümü buralarda pek bulunmuyor, aslında iklimi uygundur diye düşünüyorum ama herhalde alışkanlığımız yok.
    Yeniden gelmene ve aranın bittiğine çok sevindim canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. öyle nefis görünüyor ki, rengi, kıvamı...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım hoşgeldin..
    Öncelikle dar-ı bekaya göçenler için Rabbimden Rahmet diliyorum..
    Her nefis ölümü tadacak,çare yok..
    Mevlamız son nefeste iman nasip eylesin,inşAllah cennet ve cemal-i ilahi ile şereflenen kullardan oluruz hepimiz..
    Reçel harika gözüküyor,ellerine emeğine sağlık..
    Mutlu günler diliyorum arkadaşım..

    YanıtlaSil
  4. -Minecigim,
    Allah razi olsun canim,olume çare yok bilinir ama,ne kadar aci olduguda yakinlarini kaybedince anlasiliyor.
    Eminimki annelik muhtesem birseydir!
    Canim aslinda frenk uzumunu bahçende yetistirebilirsin,çok bereketli bir meyve,ben kendi ellerimle topladim patronumun bahçesinden,toplamasi biraz itina istoyor ama:)
    Sevgiyle kal canim...

    -Tesekkur ederim sevgili Noblesse :)

    -Zelihacigim,
    Allah razi olsun,dualarina kalbi aminler canim.
    Tesekkur ediyorum,sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. BİZ ALLAHTAN GELDİK VE YALNIZCA O NA DÖNECEĞİZ. NUR İÇİNDE YATSIN REÇELİN HARİKA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK. SELAMLAR.

    YanıtlaSil
  6. Dun birazcik tadina bakdigim frenk uzumu receli cok guzeldi ellerine canina saglik olsun
    minik kibarcik kediciginde yavrulari oldu cok guzeller fotodada cok guzel cikmislar...:)

    YanıtlaSil
  7. Mis gibi tereyağ ile harika olur ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Çok guzel gorunuyor reçeller ellerine saglik Mihriban´cim...

    YanıtlaSil
  9. canım, hayırlı ramazanlar. Reçel tariflerini uygulamana ve beğenmene çok sevindim :)
    Dua ile...

    YanıtlaSil
  10. Mihriban hanımcım, blog mu değişmiş bana mi öyle geldi. Böyle daha bir hoş olmuş. Reçel yapacak kadar Frenk üzümü bulduğunuza göre bahçeden sanırım. Afiyet olsun. Size de hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  11. geçen hafta bende yaptım bu reçelden ellerinize sağlık gerçekten çok hoş bir tadı oluor...

    YanıtlaSil
  12. Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Mihriban; bir ziyaretine geleyim dedim ama gördüm ki üzgünsün. Kaybettiklerinize Allahtan rahmet, sizlere de başsağlığı ve sabır diliyorum. Hayat -evet- devam ediyor ama bu posttan beri neredesin, merak ettim doğrusu..İnşallah herşey yolundadır. Bu arada reçele bakayım diyordum ki kedicikleri gördüm. Algıda seçicilik işte:)) Çok tatlılar maaşallah..Yerim onları ben. Elinin altındalarsa, benim için de mıncır onları..İyi haberlerini bekliyorum arkadaşım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. kemalpasatatlisi.com30 Ağustos 2011 07:21

    Gelin dostlar, bayram edelim, bayramlaşalım... Gelin bütün koşturmacaları bırakalım, bayram edelim, bayramlaşalım. Sevgilerimizi paylaşalım, sevgiyi çoğaltalım... Acılarımızı paylaşalım, acıyı azaltalım. İnciyi görmek dalgıcı sevindirir ve sevgide cimrilik bayramı mateme döndürür... Afrika'da derinden derine batmış inci inci dişlere dalgıçlar gerekiyor. Gelin bayram edelim. Çünkü bayramda sevgiler ırmak ırmak akar gönüllere... Irmak başında otururken aman ha, kimseden suyu esirgemeyin. Şimdi bayramdır; sevgi sahilde her çakıl taşında; sevgi her evde her sokak başındadır... Ağlayan kızımız ağlamayanların şetaretine katılsın artık...

    Bayramınız mübarek olsun!..

    YanıtlaSil
  15. merhaba reçeliniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..acınız için de ayrıca üzüldüm Allah sabır versin hayırlı bayramlar:)))

    YanıtlaSil
  16. Başın sağ olsun ben de yakın zamanda anneannemi kaybettim ama senin de dediğin gibi hayat devam ediyor.
    Ayrıca reçelin harika görünüyor ellerine sağlık.Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  17. Canim arkadasim,
    çoktandir ugrayamamistim bloguna, ellerine saglik groseille reçelin harika görünüyor. Hayatinda yakin bir kisiyi mi kaybettin? Allah sana sabir ve ölmüslerine rahmet etsin! Bende bu sene izinde iken ani bir vefat haberi ile sarsildim ama denildigi gibi hayat devam ediyor... kuvvetli olup sag olan sevdiklerimizle bu anlarin tadini çikaralim. Kedin çok sirin oraya gelip sarilip öpesim geldi :D sevgiler canim!!!

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, frenk üzümü reçelinin rengine bayıldım, denemek isterim ama buralarda bulmak zor.
    Ellerinize sağlık, mutlu sofralarda sevdiklerinizle tüketin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)