23 Haziran 2012 Cumartesi

Gül şurubu...

Gül şurubumuzun yapimi çok kolay,


Her litre için 2 adet kokulu gul ve bir çay kasigi limon tuzu.Litre basina gul miktarini fazlalastirabilirsiniz isterseniz , o zaman daha koyu bir rengi olur.
Gül yapraklarini kozasindan kopariyoruz, yikayip suyunu suzduruyoruz.Cam siseye su,gul yapraklari,limontuzunu koyuyoruz sisenin agzini kapatip gunese koyuyoruz.
Hergun birkaç kere siseyi çalkaliyoruz,şurubumuz 8-10 gun içinde hazirdir.
Daha sonra şurubumuzu suzup buzdolabinda muhafaza ediyoruz,içecegimiz zaman bal veya sekerle tatlandiriyoruz.
Yapimi çok kolay, içimi çok lezzetli ,afiyet olsun :)


Renk okadar guzeldiki,çektigim butun fotograflari paylasmak istedim ;)







28 yorum:

  1. Ellerine saglik guzel hemserim :)
    hersey okadar guzel gorunuyor ki resimler sanki bir ruya tadinda ;) aaah kimbilir tadi nasildir :) olsun iyiki bu blog var rehber olcak bana ileride insallah ;)

    YanıtlaSil
  2. Bayildim can MasAllah barekte Allah .
    rahmana en degerli emanetlerimdensin ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ablacigim :)
      sende En Emin'e emanetsin ;)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık.Nasıl da güzel olmuş renkleri üzerlerindeki gül goncalarıyla harika fotoğraflar.

    YanıtlaSil
  4. Misss gibi olmus Mihriban´cim kokusu buraya kadar geldi =)Fotograflarin da harika ellerine saglik olsun =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim çok sagol,
      sende bir an once bahçene bu gulden ekip,yaparsin insaallah :)

      Sil
  5. EN ÇOKDA RENGİNİ SEVERİM KOKUSU ZATEN MUHTEŞEM,ÇOK SEVERİM ÇOK,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  6. MERHABA..Gül şurubunuz harika..Resimler tablo gibi..ellerinize sağlık..bayıldım..Blogunuzu çok beğendim..sizi takipteyim..tanışmaya beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Sunum çok güzel, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımlarınız bize de çok yardımcı oluyor, dell dizüstü teknik servisi olarak paylaşımlarınızın devamlılığını dileriz.

    YanıtlaSil
  9. can iyisin insAllah ??.
    bir sesini duyayim istedim ablam
    Allah c.c. zorlarini kolaylastirsin simdiden hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  10. Selamlar Mihriban :)

    Nasilsin bitanem? bayagi uzun bir zaman oldu gorusmeyeli, bloguma haber almak için ugrayip yorum biraktigin için çok tesekkurler canim :)

    tekrar gorusmek uzere, sevgiler!
    Yasemin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykumselam canim,

      Hamd olsun iyiyim :) nihayet bir ses verebildin,çok merak etmeye baslamistim artik.
      gorusuruz insaAllah,
      sevgiler.

      Sil
  11. kemalpasatatlisi.com30 Temmuz 2012 23:42

    mihriban cım,
    Ramazan ayın mübarek olsun inşaallah, nasılsın? ben siteyle ilgilenemiyorum diye üzülüyorum ama sen de son tarifini haziranda yayınlamışsın :)Bu hafta evdeyim ve fırsat buldukça arkadaşların sitelerini ziyaret ediyorum, iftar yemekleri konusunda fikir oluyor :) Allah a emanet ol,dualarında unutma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninde Ramazanin,hayirli mubarek olsun canim.
      Bende ilgilenemiyorum bu aralar Mine'cigim,dikislerim çok yogun birde agustos sonu Turkiye yolculugu var nasipse,blogum uzun bir sure boyle kalacak gibi gorunuyor :)
      Sende Allah'a emanet ol canim,dualarda bulusuruz insaallah.

      Sil
  12. ellerine sağılık,bu mini güller ne güzel olmuş bardaklarda....beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.

    YanıtlaSil
  13. nereden bulalım o kokulu gülleriii:) çok leziz görünüyor fotoğraflar:)

    ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim,
      Sanirim bahçenize bir kaç gul fidesi ekmekle baslayabilirsin :))

      Sil
  14. merhaba ,
    bloğunuzu çok sevdim..
    her eve lazım bir site bu..
    takipdeyim
    güncel post bekliyoruz..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. s.a. gül yüzüne hasret kaldim ablasi
    ben izine gittim geldim ve seni özledim
    yüregim bir selamini bekler
    zorlarini kolaylastirsin rahman
    sarildim

    YanıtlaSil
  16. Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamız başladı. Katılımlarınızı bekliyoruz. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html desteklerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  17. nerlerdesin ablasi gel artik yaaaaa
    dilerim iyisin

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Mihriban ve Fatma inşaAllah iyisinizdir,
    bayramınızı tebrik ederim,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Selamunaleykum,

    Goruntu harika,ellerine saglik kardesim.
    Cok uzun zaman once annemde yapardi bunlardan.Gul suyu uzun sure muhafaza edilebiliyor degilmi?. Bizde icerken seker ilave ederdik.
    Cocukluguma goturdu bu goruntuler beni... O zamanlar hersey dogaldi ama.. komsunun bahcesinden toplardik, mis gibi kokusu vardi..
    Simdi kokulu gul bulmak cok zor buralarda.Renk var tat yok hic birseyde...

    Saglicakla kal

    YanıtlaSil
  20. Canim arkadasim Mihriban,

    Uzun zamandir sende güncellemiyorsun blogunu, hayridir dieyim insallah? insallah sen ve ailen iyisinizdir?

    Tariflerin'de, Blogunda Gül gibiler, herzamanki gibi muhtesem fotograflar ve anlatimla harika bir tarif olmus!! ellerine saglik!!

    Bahrada bahçemdeki güller açar açmaz denicem tarifini :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)