Adiyla musemma bir pasta ,gerçekten yumusacik, pamuk gibi hafif bir pasta oldu :-)
Tarif için arkadasim Vaktiley'le çok tesekkur ediyorum ;-)
Malzemeler
Kek için:
Tarif için arkadasim Vaktiley'le çok tesekkur ediyorum ;-)
Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardagi toz seker
- 1 çay bardagi sut
- 1 çay bardagi siviyag
- 2 kasik kakao
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 6 yemek kasigi un
Muhallebisi için:
- 1 litre sut
- 1 su bardagi toz seker
- 2 yemek kasigi pirinçunu
- 2 yemek kasigi salep
- 1 paket agar agar (4 gr.) (yosun bazli bitkisel jelatin)
Uzeri için: Arzunuza gore Antep fistigi veya tarçin
Yapilisi:
Kek malzemelerini çirpip,kelepçeli yuvarlak kek kalibinda,170 derecelik onceden isitilmis firinda kekimizi pisiriyoruz.
Muhallebinin tum malzemelerini tencereye koyup,karistirarak pisiriyoruz.Kivama gelince firindan çikardigimiz sicak kekin uzerine muhallebiyi dokuyoruz.
Ilinan pastamizi buzdolabinda sogutup,servise hazir hale getiriyoruz.
Uzerini isterseniz fistik,isterseniz tarçinla susleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...
Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim;
Silgörüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTesekkur ediyorum efendim :)
SilÇok guzel gorunuyor ve eminim lezzetlidirde.Ellerine saglik Mihriban´cim. =)
YanıtlaSilSagol Funda'cim,tavsiye ederim hafif bir pasta oldu ;)
Silhmm.sabah bu saatte hem dee karnım aç iken bunu gördümm ya en kısa zamanda denicem demektir.ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSilDeneyin,deneyin memnun kalacaksiniz,benim gibi :)
Silsevgiler..
Saleple muhallebi çok güzel olmuştur eminim. Ellerinize sağlık. Bu tarifte bilmediğim agar agar diye bir şey var. O nedir? Vanilya gibi bir şey mi acaba?
YanıtlaSilAgar agar,yosun bazli bitkisel jelatin oluyor.
YanıtlaSilEsasinda tarifin orjinalinde yoktu ama,muhallebinin daha kivamli kalmasi için ben ekledim.
Sevgiler..
Salep krema kısmına çok hoş lezzet katıyor. Ellerine emeklerine sağlık canım:)
YanıtlaSilEvet canim gerçekten hos bir lezzet katiyor,
YanıtlaSiltesekkur ederim,sevgiler.