Keki Icin:
•3 yumurta
•2 kahve fincani seker
•1 kahve fincani su
•3 yemek kasigi kakao
•3 kahve fincani un
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
Kremasi icin:
•2,5 su badagi sut
•2 tepeleme yemek kasigi un
•1 yemek kasigi nisasta
•5 yemek kasigi seker
•1 paket vanilya
•2 yemek kasigi hindistancevizi(istege bagli)
•1 tane muz
Yapilisi:
Yumurta ve sekeri mikserle iyice cirpiyoruz.Suyu hafifce ekleyip karistiriyoruz.Unu,vanilyayi,kakaoyu,kabartma tozunu bir kapta karistirip yavasca yumurtali karisima ekliyoruz.Onceden isitilmis 170 dereceli firinda pisiriyoruz.
Diger tarafta hindistancevizi ve vanilya haric tum malzemeleri iyice karistirip kremamizi pisiriyoruz.Kremamiz soguduktan sonra hindistancevizini ve vanilyayi ilave edip iyice karistiriyoruz.Muzumuzuda halka halka dogruyoruz.
Pisen ve soguyan kekimizi cay bardagi yardimiyla kesip yuvarlaklar cikartiyoruz.Kalan kek parcalarini robottan geciriyoruz.Kestigimiz kek parcasini aliyoruz uzerine bir kasik krema ve bir dilim muz koyup uzerini robottan gecirdigimiz kek parcalariyla kapliyoruz,elimizle yuvarlayip sekil veriyoruz.Kalan kek parcalarimiz icinde ayni islemi uyguluyoruz.Agzi kapali bir kapta mini kostebek pastalarimizi bir gece dinlendirdikten sonra servis ediyoruz...
elıne sağlık cok guzel bır tarıf
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım.olsada yesem şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok guzel olmus elerinize saglikkkkk :)
YanıtlaSilBayılıyorum bu pastaya.çok güzel oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiler