19 Şubat 2013 Salı

Kabak Çorbasi...



Malzemeler:

  • 2 adet kabak 
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sogan
  • 2 kasik un
  • 1su bardagi sut
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • Bir tutam dereotu
  • tuz,muskat cevizi rendesi
Yapilisi:
Sogani irice dograyip 1 kasik tereyagda hafif pembelesene kadar kavuralim.
Kabak ve havucu dograyip tenceremize alalim.
Tuzunu ekleyip,sebzelerin uzeri 1 parmak geçecek kadar su ilave edip pismeye birakalim.
Diger tarafta bir tavaya 1 kasik tereyag koyup eritelim,uzerine unu ilave edip hafif kavuralim 1 bardak sut ve muskat cevizini ilave edelim,koyulasinca ocaktan alalim.
Koyulasan sosumuzu pisen sebzelerin uzerine ilave edip hepsini blendirdan geçirelim,kiyilmis dereotunuda ekleyip,sicak sicak servis edelim...

Afiyet olsun....

4 yorum:

  1. sıcacık bir çorba ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merakin icin ARO diyeyim, Turkiyede oldugumu soyleyeyim diye geldim, sabahin su saatinde (bana gore) corbaya baktim kaldim! donunce ciddi bir diyete baslamam gerekiyor sanirim, artik bol bol corba icerim diye dusunuyorum:) (saglikli beslenme falan filan diye yani:) )

    YanıtlaSil
  3. Kızımın favori çorbası:)

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)