6 Ağustos 2013 Salı

Yufkali Kadayif Sarmasi...

Bayram için pratik ve lezzetli bir tarifimiz var bugun :)

 Malzemeler:

  • 300 gr. kadayif
  • Hazir baklava yufkasi
  • Cekilmis Antep fistigi
  • 100 gr. tereyag
Serbeti için:
  • 3 su bardagi toz seker
  • 3 su bardagi su
  • 1 yemek kasigi limon suyu


Yapilisi:
Oncelikle serbetimizi hazirlayaip sogumaya birakalim.

Firin tepsimizi yaglayalim.
Yufkadan bir kat alinir,uç kismina kadayif ve fistik konulur ve sıkıca rulo yapilir.Tepsiye dizilir.
Istedigimiz sekilde keselim.Erittigimiz tereyagini uzerine dokelim.
Onceden isittigimiz 180 derecelik firinda kizarana tek pisirelim.
Firindan aldigimiz tatlimizi soguk serbetle bulusturalim.
Soguyup serbetini çekince uzerini çekilmis fistikla susleyelim... 



8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık bu yufkalar hayatımızı kolaylastırdı cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. gonlunuzce bayram gecirmeniz dilegiylee
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor...
    Bayılırım bu tatlıya...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. gecmıs bayramınız mubarek olsun...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık.Çok leziz bir tatlı olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)