17 Nisan 2010 Cumartesi

Antep Fistikli Kurabiye..(GULAY MUTFAKTA'DAN)

Sevgili Gulay Mutfakta nin en cok denemek istedigim tariflerinden biriydi,denedim vee cok begenildi Gulay Hanima tesekkur ediyorum vee tarifi aynen aktariyorum....
malzemeler:
  • 1 su bardağından bir parmak fazla un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 125 gr. margarin veya tereyagi oda sicakliginda
  • üzeri için:
  • pudra şekeri veya cikolata

yapılışı: Derin bir kaba unu alın. Üzerine irmik, toz şeker, toz antep fıstığı, margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fındık büyüklüğüde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin yada eritilmiş çikolata gezdirin...

afiyet olsun...
Fatma

14 yorum:

  1. ay bu kurabiyeler çok güzel görünüyor,en kısa zamanda hatta hemen şimdi deniyorum inşallah güzel olur.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu arada izninle denedikten sonra bende yayınlamak istiyorum

    YanıtlaSil
  3. TABIKII BENDE GULAY HANIM DAN ALDIM K.MARAS TA FISTIK EZMESI VARDIR HEMEN HEMEN AYNI TADI VERDI KOLAY GELSIN SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. Fatmacığım,
    kurabiyeleri çok seviyorum,bu da çok farklı bir tarifmiş,eline sağlık,harika görünüyorlar,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. fatma canım ellerine sağlık.. deneyip beğenmene çok sevindim.. seninkiler daha bir güzel olmuş:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. canim ellerine saglik,çok guzel gorunuyor...
    bende denemistim gerçekten tadi çok guzel ;)

    YanıtlaSil
  7. Fistiga bayilirim cok guzel gozukuyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. kurabiyeleri dün yaptım harika oldu eşim bayıldı,baklava tadı geliyor dedi ama benimkiler nedense böyle yuvarlah kalmadı pişerken yayıldı ve bisküvi hanımeller kurabiyeleri gibi oldu yinede çok güzeldi en kısa zamanda tekrar deniyeceğim ve aynı kıvamı tutturacağım inşallah.
    paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar kurabiyeleri begenmis olmaniza cok sevindim yayilmasina bir anlam veremedim firindan olsa gerek benimkilerde tam aksine nasil koyduysam oyle kaldi insaAllah istediginiz kivami birdahaki seferde tutturursunuz
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. kurabiyelerin fırında dağılmaması için margarinli ise 200 derecede ısıtılmalı sıvıyağlı ise 170 derece yeterli ellerinize sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  11. Senin de ellerine saglik canim... Eminim kurabiyeler cok lezzetli olmuslardir, Antep fistiginin yakismadigi yer var mi? Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. Selamün aleyküm hanımlar,taşındım yerleştim geldim çok şükür:)
    Görüşmeyeli özlemişim sizi.
    Kurabiyeler nefis gözüküyor ellerine sağlık Fatmacım.Mihribana selamlar,hayırlı cumalar dilerim...

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlı kcanım..ço kdeğişik bir kurabiye olmuş..

    YanıtlaSil
  14. sevgili Fatma bende geçenlerde bir ahbabımızın Maraş dan getirdiği fıstık ezmesi yenmeyince kurabiye yaptım güzel oldu hepsi yendi kalan fıstık ezmesiyle de bu kurabiyelerden yapayım bari güzel görünüyor ellerine sağlık canım Mihribana selam hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)