4 Nisan 2010 Pazar

Islak Kek...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sut
  • 250 gr margarin veya tereyagi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kasigi kakao
  • Alabildigi kadar un
  • Suslemek icin hindistancevizi
Hazirlanisi:
Yumurtayi ve sekeri mikserle iyice cirpiyoruz.Sut ve eritilmis margarin veya tereyagimizi ,kakaoyu ve vanilyayi ilave edip iyice karistiriyoruz.Karisimdan 1 su bardagi ayiriyoruz.Kalan karisima ununu ve kabartma tozunu ilave edip yaglanip unlanmis tepsiye dokuyoruz.Onceden isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.Pisen kekimizin ilk sicagi ciktiktan sonra uzerine ayirdigimiz karisimi dokerek yayiyoruz.Uzerine hindistancevizi serperek soguduktan sonra servis yapiyoruzzz.Afiyet olsun
Fatma

12 yorum:

  1. Canim ellerine saglik,
    çoook nefisti kek,kahvaltidan sonrada sohbet esliginde guzel gitti dogrusu ;)

    YanıtlayınSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS OLDUĞU GÖRÜNTÜDEN BELLİ.AFİYET OLSUN .SELAM VE DUA İLE...

    YanıtlayınSil
  3. Ellerine saglik cok guzel gozukuyor

    YanıtlayınSil
  4. Fatmacığım,
    benim de sık yaptığım bir kektir ıslak kek,önceden tereyağıyla yapardım şimdilerde sadece zeytinyağıyla yapıyorum,öylede çok güzel oluyor,eline sağlık,afiyetle yeyin,sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  5. Fatma cığım,
    Çok süper görünüyor ama 250 gr. yağ çok fazla değil mi? Kiloları ne yapıcaz sonra:))
    Sevgilerimle, iyi haftalar...

    YanıtlayınSil
  6. Hayirli gunlerr yorumlariniz icin cook tesekkur ederim...Sevgili Mine hep bu tarifyen yaparim islak kekimi cok guzel oluyor amaaa yag konusunda cok haklisin yag miktarini azaltip bi denemek lazim...:::)))

    YanıtlayınSil
  7. canım benim,harika bir görüntü.Çok ta güzel kabarmış.Ellerin dert görmesin...

    YanıtlayınSil
  8. nefis görünüyor, hem çok güzel kabarmış, hem de çok güzel ıslanmış:))
    Sevgili Fatma böyle güzel kabarıp, kekin sosu iyice çekmesinin varmıdır bir püf noktası?
    ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlayınSil
  9. hayirli Cumalar...
    Hatice hanim kekin ozel bi puf noktasi yok diyebilirim kapagini acmiyorum ilk 20,25 dk bide yumurtayla sekeri iyiceee cirpiyorum,sosununa sicakken verince daha cok cekiyer onu farkettim..cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icinn :)

    YanıtlayınSil
  10. Kakaolu bütün keklere varım ben..:)

    ellerinize sağlık, iyi haftalar

    sevgiler

    YanıtlayınSil
  11. ımmm süper görünüyor canım uzanıp alasım geldi ellerine sağlık
    sıcacık sevgiler

    YanıtlayınSil
  12. 1SU bardagı ayırıp üzerine döktgümz karısım pişmemiş oldugu için bayagı bi saglıksız geldi bana. yapmayı asla düşünmüyorum bu tarifi:((((

    YanıtlayınSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)