3 Mart 2012 Cumartesi

Kolay Kol Boregi(Baklavalik Yufkadan)...

Bu sefer arayi uzatmadan geldim insaAllah :)

Simdi tarifini yazacagim boregi,iki farkli içle yaptim.Yapmadan once çok tereddutum vardi guzel olurmu diye,ama gerçekten nefis oldu.Yani gerçek kol boregi yapmaya cesaret edene kadar bununla idare edebiliriz artik :D

Bundan onceki yazimda blogger arkadaslarimin tanitimlarini yapmistim,bugunku  arkadaslarim çesitli Avrupa ulkelerinde yasiyorlar...

- Karakazandan Sevgili Serap Hollanda'dan
- Efsus   Hemsehrim :) Hollanda'dan
- Benim yemek kitabim Canim arkadasim Funda Ispanya'dan ;)
- Meri'nin Mutfagi Almanya'dan :)
- Allah ne verdiyse  Yeni tanidigim ve blogcu'dan blogger'e geçen arkadas,siddetle tavsiye ederim ;)

Bugunku tanitimlarimiz bu kadar simdi tarifimize geçelim...


Malzemeler:

  • Baklavalik yufka
  • Yarim paket tereyag (125 gr.)
  • Yarim çay bardagi siviyag
  • Yumurta sarisi (uzeri için)
Birinci iç malzemesi: (malzemeler bir buyuk tepsi borek içindir)
  • 300 gr. kiyma
  • 2 adet sogan
  • 2 haslanmis patates
  • Maydanoz 
  • Karabiber,pulbiber,tuz
  • Siviyag
Yapilisi:
Oncelikle yemeklik dogradimiz soganlari biraz siviyag ilavesiyle birlikte kiymayla kavuralim.Kiyma suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edelim.Patatesleri rendeleyip kiymali içe ilave edelim baharatlarla tatlandirip,kiyilmis maydanozuda koyalim,karistirip,sogumaya birakalim.

Ikinci iç malzemesi: (malzemeler bir buyuk tepsi borek içindir)
  • 4 adet pirasa
  • 4 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardagi rendelenmis beyaz peynir (istege bagli)
  • karabiber
  • dereotu,tuz,siviyag
Yapilisi:
Rendelenmis havuçlari siviyagda biraz kavuralim,ince ince dogranmis pirasayi ilave edelim.Tencerenin kapagini kapatip pirasalar yumusayana kadar pisirelim.Pisen harcimiza,karabiber ve ince kiyilmis dereotu veya kurutulmus dereotunu ilave edelim(ben genellikle kurutulmus kullaniyorum).Bir kasede çirptigimiz yumurtayida ilave edip,pisirip,ocaktan alalim.Harcimiz sogumaya yakin rendelenmis peyniri koyup karistiralim,eger peynirin tuzu kafi gelmezse tuz ilave edebilirsiniz.

Harçlarimiz hazir oldu,simdi boregi yapmaya gidiyoruz :)


Tereyagimizi eritip,siviyagla karistiriyoruz.
Yufkamizin bir katini serip yagliyoruz,ikinci yufkayi uzerine seriyoruz,ikinci kati yaglamiyoruz.
Harcimizdan yufkanin kenarina koyup, rulo yapiyoruz.Iç harç bitene kadar yufkalara ayni islemi uyguluyoruz. sonrasinda yaglanmis tepsiye diziyoruz.Uzerine yumurta sarisi surup,180 derecelik isida 25-30 dk. kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun...




20 yorum:

  1. Ellerine saglik Mihriban´cim =) Tesekkur ederim ayrica, çok nazik ve dusuncelisin canim arkadasim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Funda'cim,
      rica ederim canim,istiyorumki benim severek takip ettigim arkadaslari herkes tanisin :)

      Sil
  2. oh enfes hem pratik yufka açmadan yapılacak bir börek eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. çayımın yanına olsa nefis olurdu.afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  4. içim gitti vallahi, öyle nefis görünüyor ki, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Cok nefis görünüyor canim bu tarifi ilk firsatda deneyecegim .Huzur dolu güzel bir hafta diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye olunur sevgili Gulcan :)
      çok tesekkur ederim :),sanada hayirli haftalar...

      Sil
  6. çok sevıyorum baklavalık yufka ıle yapılna boreklerı nefıs oluyor ellerıne sağlık canım harıka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm, tereyagli hic denememistim!
      pirasali ic guzel olur! pirasayi cok severim:)
      bir deee kisa kenarindan mi yoksa uzun kenarindan mi rulo yapiliyor?

      Sil
    2. Tereyagli denemeni tavsiye ederim sevgili BTS,
      birdeee kisa kenarindan rulo yapiyoruz :))

      Sil
  7. Selam Mihriban'cığım
    uzun zamandır gelemedim nasılsın?
    Baklavalık yufka ile yapılan börekleri bende çok seviyorum özellikle de ıspanaklısını:) eline sağlık harika olmuş görüntü herşeyi anlatıyor
    Blog tanıtımları iyi fikir "Allahneverdiyse" isimli bloğu bende tanıyorum harika tarifleri var arkadaşın
    görüşmek dileğiyle
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum selam Aynur ablacigim :)
      hosgeldiniz,
      hamd olsun iyiyim.ben ilk defa denedim baklavalik yufkayla boregi,vede çok sevdik,ispanaklisinida denemek istiyorum,
      sevgiyle kalin ablacigim...

      Sil
  8. Evet sevgili Adsiz,Rabbim ne guzel nimetler bahsetmis bizlere degilmi?
    ne kadar sukur etsek az!!!

    YanıtlaSil
  9. görüntü çok güzel lezzetide mutlaka öyledir ellerinize sağlık:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Vay böreğe bak!! Süper olmuş valla. Sabah sabah nasıl canım çekti. Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  11. Tariflerini kaçırmamak için takibimdesin,,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))

    çok güzel bir tarif elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. böreginiz yayinda cok tsk.ler arkadasim ellerinize saglik harika olmus.
    yine beklerim:)

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)