25 Ekim 2013 Cuma

Mayonezli Balık Kavurma...

Tarifimiz Allah ne verdiyse blogundan, yani Melek ablamdan,bu akşam üzeri gördüm ve hemen denemek istedim. Kolay ve hafif bir lezzetti.
Bizden tam not aldı. Tarif için teşekkürler ablacığım.

Malzemeler:
  • 500 gr beyaz etli filet kilciksiz balik (pangasius) 
  • 2 orta boy kurusogan 
  • 1 su bardagi dondurulmus taze bezelye 
  • 3 yemek kasigi mayonez
  • tuz karabiber ,bir tutam dereotu
Servis için:

 1pk makarna(ben kepekli makarna kullandim) 
 Taze roka ,domates



Yapılışı:
Baliklari yikayip kusbasi dograyalim cok kücük olmamali .teflon tavamiza koyalim bu arada makarnayi haslamak icin suyunu koyup kaynatin .kurusoganlari temizleyip baligin üzerine yarim ay seklinde dograyin mayonezi ekleyip tuz ve karabiber ekleyerek orta atesdeki ocaga koyun.



Mayonez eriyip balik ile beraber sulanicak .Bir iki kez karsitrmak sureti ile pisirmeye devam edin 
üzerine bezelyeyi ekleyip yagina inip kizarincaya kadar pisirin.
Kizarma baslayinca ocakta cok tutmayin balik nemini kaybedip kurumasin !.
Mayonez sayesinde yag ve baharat eklemeye gerek kalmadan cok hos bir lezzet elde edeceksiniz .
Makarnayi süzüp sicak olarak olarak tabaklara pay edin, hazirladigimiz baliktan üzerlerine paylastirip yikanmis roka ile servise sunun...
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Gerçekten muhteşem bir lezzet olmuş, ellerine sağlık canım.
    Tez vakitte ben de denemek istiyorum :)
    Keyifli pazarlar diliyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :)
      Sanada keyifli pazarlar...

      Sil
  2. Ellerine saglik olsun cok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)