- 300 gr kiyma
- 1 adet kabak(fazla buyuk olmasin )
- 1 adet havuc
- 1 yumurta
- 1 adet orta boy kuru sogan
- 1 dis sarmisak
- Bir tutam maydanoz
- Yarim cay bardagi galeta unu
- Kirmizi pul biber,karabiber,kimyon ve tuz
Koftemizi hazirlayacagimiz kaba soganimizi,sarmisagi,kabagi ve havucu rendeliyoruz.Maydanozumuzu dogruyoruz.Uzerine kiymayi baharatlari,galeta ununu,yumurtayi ve yarim cay bardagi su ilave edip iyice yoguruyoruz.Yaglanmis firin kabimizda rulo seklini verip pisiriyoruz....Afiyet olsun
Fatma
Fatos'um ellerine saglik olsun,
YanıtlaSilpekte severim bu kofteyi :)
Ellerine sağlık Sevgili Fatma,
YanıtlaSilEnfes görünüyor. Ben de çok severim. Ama kabaklısını ilk kez gördüm.
Fatmacım ellerin dert görmesin bacım.Köfteyi şöyle uzanıp yiyesim geldi:)Cumanızda mübarek olsun kardeşlerim...
YanıtlaSilDalyan köfteyi hep köfte hamurunun ortasına sebze vs konulur diye bilirdim ama bu hali hem pratik hem de aynı lezzeti verecek bir tarif olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık Fatma, oğlun da iyileşmiştir inşallah..Allah'a emanet olun :)
Tesekkur ederim Yengecim,Cahide abla,Urfa tutkunu ,Handenur
YanıtlaSilOglum iyilesti cok sukur
Allah a emanet olun sevgilerle
NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.GÖRÜNTÜ SÜPEER..
YanıtlaSilSEVGİLER
yemeklerin cok lezzetli ve yapilabilir gorunuyor. mesela karnidoluyu yarin denemeye karar verdik annemle..tesekkur ederiz bu guzel tarifler icin..
YanıtlaSil