Malzemeler:
- 2 adet orta boy sogan
- 2 yemek kasigi un(tepeleme)
- 1,5 yemek kasigi tereyag
- 4,5-5 su bardagi su
- tuz,karabiber
- arzuya gore yarim çay kasigi muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu
Soganlarimizi yarim ay seklinde ince ince dogruyoruz,tereyagimizi eritip soganlarimizi pembelestiriyoruz,uzerine unumuzu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavurma islemine devam ediyoruz.
Daha sonra suyunu ilave edip,5 dakika kadar kaynatiyoruz,tuz ve karabiberini ilave ediyoruz eger isterseniz muskat cevizi rendesi ve kurutulmus dereotu da ilave edip ocaktan aliyoruz.
Kasar peyniri rendesi veya kitir ekmeklerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
mihriban
Mihribancım çok güzel çorbaların var,benim çorba kültürüm pek yok:P
YanıtlaSilEllerin dert görmesin bacım buda çok nefis görünüyor...
Bu arada yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırsanız daha iyi olur sanırım...
Sevgili Mihriban ve Fatma,
YanıtlaSilYoğunluğumdan dolayı gelemediğim zamanlarda ne güzel tarifler yayınlamışsınız. Bir limon bağımlısı olarak limonlu kek gördüm mesela :) Artık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden bir merhaba demek için geldim. Müsait olunca kaçırdığım tariflere de bakacağım inşaAllah. Sevgiler.
Ben tekrar geldim :) Corba sogan sogan kokmuyor mu? Sogan suyu icmis biri olarak kaynayan soganin pek hos kokmadigini biliyorum da.
YanıtlaSilEllerine saglik yengecim bacimm fotografin bir harika bayildim corbaya denecek yok zaten bi ara ne kadar yapardik ozellikle Ramazan da hatirliyormusun?Butun corbalarin gibi buda cok lezzetli elllerin dert gormesin
YanıtlaSilAslihancim ben bir sogan sever olarak keyifle içiyorum bu çorbayi :)
YanıtlaSiltabiki kokusu var ama rahatsiz edecek sekilde degil,denemeni tavsiye ederim...
Mesaj alındı :) Teşekkürler. Denemek istiyorum inşaAllah.
YanıtlaSilÇorbanın her çeşidine varım,severek,keyifle tüketiyorum,her malzemeyi reçetelerimizde değerlendirmek,renk katmak çok hoş oluyor.
YanıtlaSilSoğan çorbası da enfes bir çorba.
Ellerinize sağlık gülüm,muhabbet ve bereket ile.
Cici kandiller