4 Şubat 2010 Perşembe

Dalyan Kofte...

Malzemeler:
  • 300 gr kiyma
  • 1 adet kabak(fazla buyuk olmasin )
  • 1 adet havuc
  • 1 yumurta
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • 1 dis sarmisak
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarim cay bardagi galeta unu
  • Kirmizi pul biber,karabiber,kimyon ve tuz
Yapilisi:
Koftemizi hazirlayacagimiz kaba soganimizi,sarmisagi,kabagi ve havucu rendeliyoruz.Maydanozumuzu dogruyoruz.Uzerine kiymayi baharatlari,galeta ununu,yumurtayi ve yarim cay bardagi su ilave edip iyice yoguruyoruz.Yaglanmis firin kabimizda rulo seklini verip pisiriyoruz....Afiyet olsun
Fatma

7 yorum:

  1. Fatos'um ellerine saglik olsun,
    pekte severim bu kofteyi :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Sevgili Fatma,
    Enfes görünüyor. Ben de çok severim. Ama kabaklısını ilk kez gördüm.

    YanıtlaSil
  3. Fatmacım ellerin dert görmesin bacım.Köfteyi şöyle uzanıp yiyesim geldi:)Cumanızda mübarek olsun kardeşlerim...

    YanıtlaSil
  4. Dalyan köfteyi hep köfte hamurunun ortasına sebze vs konulur diye bilirdim ama bu hali hem pratik hem de aynı lezzeti verecek bir tarif olmuş.
    Ellerine sağlık Fatma, oğlun da iyileşmiştir inşallah..Allah'a emanet olun :)

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederim Yengecim,Cahide abla,Urfa tutkunu ,Handenur
    Oglum iyilesti cok sukur
    Allah a emanet olun sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.GÖRÜNTÜ SÜPEER..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. yemeklerin cok lezzetli ve yapilabilir gorunuyor. mesela karnidoluyu yarin denemeye karar verdik annemle..tesekkur ederiz bu guzel tarifler icin..

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)