19 Mart 2010 Cuma

Portakalli Misir Unlu Kek(Hayat Cemresi'nden)


Bu keki sevgili HayatCemresi ablamizda gorup denedim,çokta sevdim.
Yalniz ben limon yerine portakal kullandim vede uzerine susam atmayi unuttum :) esas tarife buradan ulasabilirsiniz,tarifi aynen veriyorum...

MALZEMELER:

*2 adet yumurta,

*1 su bardağından biraz fazla tozşeker,

*1 limonun kabuğu,

*yarım çay bardağı limon suyu,

*1 su bardağı süt,

*yarım çay bardağı zeytinyağı,

*1 su bardağı mısırunu,

*2 su bardağı un,

*1 paket kabartma tozu,

*üzerine serpmek için susam,

YAPILIŞI:

*Yumurtalar ve şeker çırpılır,

*limon kabuğunun rendesi,süt,yağ,unlar ve kabartma tozu ilave edilir,hepsi bir iki sefer karıştırılıp limon suyu ilave edilir,iyice karıştırılır,(eğer belirttiğim ölçülerle kek hamuru katı olduysa yani hamuru karıştırdığınız mikserin çırpıcı uçlarından akan hamur şekli dağılmadan kalıyorsa hamur katıdır,biraz süt ilavesi ile kıvamı cıvıklaştırın)

*yağlı kağıt serilmiş fırın kabına veya yağlanmış kaba hazırladığımız karışım dökülür,

*üzerine biraz susam serpilir,fırına verilir,

*önce orta ısıda kabarıp hafif pembeleşinceye kadar bırakılır,

*daha sonra fırın ısısı biraz düşürülür, kızarıncaya kadar pişirilir,

*fırından alınıp biraz ılıyınca altında ki kağıdından ayrılır,kesilip servis yapılır.

Mihriban

3 yorum:

  1. Ellerine saglikkk yengecim nefiss gorunyor kekler en alt siradakiler benim olabilirmi???goz hakki ::))))

    YanıtlayınSil
  2. Sevgili Mihriban,
    tarifi deneyip beğenmenize sevindim :) ellerine sağlık,içine portakal suyumu koydunuz? öyleyse sizin kek portakallı mısırunlu kek o olmuş olur,sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  3. Mihriban cım,

    Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...
    Sevgiler..

    YanıtlayınSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)