Bursa'dan Belcika'ya kadar bavulumda getirdigim misss gibi memleket barbunyasini , zamanini bekleyemeden paylasmak istedim sizlerle...
Malzemeler:
- 500gr ayiklanmis barbunya
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet sivribiber
- 1 adet havuc
- 1 adet domates
- 1 tali kasigi domates salcasi
- Zeytinyagi,tuz ve suslemek icin maydanoz
Yemeklik dogranmis soganimizi ve biberimizi zeytinyaginda kavuruyoruz.Uzerine kup kup dogranmis havucumuzu daha sonra kup kup dogranmis domatesimizi ve domates salcasini ilave edip bir miktar kavuruyoruz.Barbunyalari ilave edip birkac dk karistiriyoruz,tuzunu ilave ediyoruz.Uzerini ortecek kadar su ilave edip barbunyalar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun ...
Fatma
ayyy bu ne guzellik boyle canim,
YanıtlaSilellerine saglik olsun,
resimlerde çok guzel olmus ;)
Fatmacığım, gerçekten görüntü enfes, barbunya sevenlerdenim,ellerine sağlık,afiyet şeker olsun,sevgilerimle...
YanıtlaSilbarbunya muhteşem görünüyor
YanıtlaSilsunum ayrı bir güzel olmuş
ellerine sağlık
Ben de yeni yaptıydım çok severiz biz de böyle bol havuçlu :)
YanıtlaSilIşık, fotoğraf çok hoş ellerine sağlık bacım :)
ellerıne saglık ne guzel bir göruntu olmus:)sevgiler
YanıtlaSilSelamün aleyküm Fatmacım,barbunya ya bayılırım,dün yedik,seninkini görünce tekrar yapasım geldi,afiyet olsun,ellerine sağlık.Selam ve dua ile...
YanıtlaSilHoşgeldin,seflar getirdin canımın içi,
YanıtlaSilGözümüz sayfanda kaldı:)
Barbunyaya bayılırım.Görüntü süper ellerine sağlık canım arkadaşım....
Hosbuldum Cahide ablam,Tulin,Handenur,Ozlem,Yemek yapalim,Hayatcemresi,Ortagimm guzel yorumlariniz icin cok tesekkur edrerimn Allah a emanet olunnn
YanıtlaSilfatma cığım,
YanıtlaSilBarbunya çok güzel olmuş, ellerine sağlık.Fotoğraf da harika...Benim de hala dondurucuda bir paket var.Yazın dondurucuya çeşitli yiyeceklerle doldurup, kışın da fırsat bulup yiyememe gibi bir durum oluyor bizim evde, geçen yaz koyduğum taze fasulyeler de hala birkaç paket var. Bu yaz daha az koymayı düşünüyorum, nasıl olsa birsürü kış sebzesi var..Sevgilerimle...