8 Mart 2010 Pazartesi

Zeytinyagli Kuru Dolmasi...

 
Malzemeler:
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 buçuk su bardagi pirinç
  • 1-2 dis sarimsak
  • sumak eksisi
  • 1 çaykasigi biber salçasi
  • zeytinyag
  • tuz,pulbiber,karabiber,kurunane
yeteri kadar kurutulmus patlican, biber ve kabak(saymak aklima çok sonradan geldigi için sayi veremiyorum kusura bakmayin :) )

Yapilisi:
Oncelikle kurutulmus sebzelerimizin herbirini ayri ayri bol suda hasliyoruz.Haslandigini anlamak için tirnagimizla kontrol ediyoruz,tirnagimiz batinca olmus demektir.Soguk sudan geçirip bir kenarda suzduruyoruz.
Soganlarimizi yemeklik  dograyip zeytinyaginda bi muddet kavuruyoruz,sarimsaklarida kuçuk kuçuk dograyip tenceremize ilave ediyoruz,salçamizi ve yikadigimiz pirinçlerimizi ilave edip soganlarla birlikte kavuruyoruz.
Tuz ve 1 su bardagi sicak su ilavesiyle pirinçler suyunu çekene kadar pisiriyoruz,ocaktan alip dinlenmeye birakiyoruz,daha sonra sumak eksisini ,bolca kurunane ve diger baharatlarimizi ilave edip karistiriyoruz,kuru sebzeleri doldurma islemine geçiyoruz.
Doldurdugumuz sebzelerimizin agzinda 1 parmak bosluk birakiyoruz,tencereye diziyoruz.
Tenceremize dolmalarin hizasina kadar eksi ve tuz kattigimiz sicak su koyuyoruz,uzerine bir tabak veya dolma tasi koyup,kaynadiktan sonra ocagi kisip yavas yavas pisiriyoruz.

Mihriban

8 yorum:

  1. Mihribancığım,
    dolmalar nefis olmuş,bende çok severim,elinize sağlık,hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım benim, fazla kimseye gidemiyorum bu aralar ama bu güzel dolmaları görünce dayanamadım geldim:)
    Hele o kabak varya...Benimde bir seferlik kaldı.Hemen bitsin istemiyorum:))
    Ellerin dert görmesin canım benim.Muhabbetle kalın...

    YanıtlaSil
  3. Ellerin dert gormesin yengecim bayilirim kuru dolmasina nefiss gorunuyorlar....

    YanıtlaSil
  4. Enfes görünüyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. kuru dolması şahane oluyor helede kabak kurusu bambaşka bir lezzet.

    llerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Şu kurulardan bulsam kuru dolması yapmak istiyorum ama görsem de tanımam herhalde hiç yemedim rast gelmedim de ne cahilim yahu :)
    ama görüntü süper, hele patlıcan nasıl güzel olmuştur kim bilir :)
    kabağı nasıl kurutuyorlar acaba çok merak ettim..

    YanıtlaSil
  7. Selamün Aleyküm Mihribancım,kuru dolma yemeyeli çok sene oldu,çok güzel gözüküyorlar ,ellerin dert görmesin,afiyet şifa olsun.Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik arkadasim... BAyilirim ben bu dolmalara... Ne olur, benim icin de bir tane ye... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)