8 Eylül 2010 Çarşamba

Tava Boregi...

Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardagi sut
  • 1 yumurta
  • Az bir miktar siviyag
Ic malzemesi icin :

  • boreklik peynir ve maydanoz
Yapilisi:
Yumurtayi bir kapta cirpiyoruz,icerisine sutu ve siviyagi ekliyoruz.Yagladigimiz tavaya yufkayi seriyoruz uzerine kasik yardimiyla hazirladigimiz sostan gezdiriyoruz.Diger yufkayi parcalara ayiriyoruz.Uzerine birkac parca daha yufka ekleyip tekrar sos gezdiriyoruz.Ic harcimizi ilave edip tekrar bir parca yufka ile kapatiyoruz.Kenarda kalan yufkalari ice dogru kapatip kalan sosu uzerine dokuyoruz.Birkac yerine catal batirdiktan sonra uzerine kapak veya tabak kapatiyoruz.Orta hararetli ateste pisiriyoruz daha sonra ters cevirip ust tarafinida pisirdikten sonra servis tabagimiza aliyoruz.Afiyet Olsun
fatma

5 yorum:

  1. iki gün üst üste tava böreği vardı çok seviyoruz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ocakta pişen böreğin tadı da bir başka olur. Elinize sağlık, iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  3. Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş ,elinize sağlık.İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)