1 Şubat 2011 Salı

Tahinli Kuru Baklava...



Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardagi tahin
  • yarim çay bardagi erimis tereyag
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi irice çekilmis ceviz
  • uzeri için pudra sekeri
Yapilisi:
Yufkayi serip firçayla yaglayalim.Uzerine tahinin yarisi surelim daha sonra sekerin ve cevizinde yarisini serpelim,yufkamizi sikica rulo yapip verevine 2 parmak kalinliginda keselim,yagli kagit serilmis tepsiye dizelim.Diger yufkayada ayni islemi uygulayalim.Onceden isitilmis 200 derecelik firinda hafif kizarip yufkalar kuruyana kadar pisirelim.Firindan alip,soguyunca uzerine pudra sekeri serpelim...
Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Denemek lazım, tam çay yanında gidecek bir ikram. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sğalık.Bu tarifi bende çok denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Hem pratik hem besleyici. Ellerine sağlık Mihribancığım.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim ellerine sağlık.Bende yapmıştım ama tahinli denememiştim. Çok güzel görünüyor.Muhabbetle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mihriban; bloguma hoşgeldin, sefa getirdin. Taa Belçika'dan izlenmek çok güzel. Ben de seni izlemeye aldım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Hafif bir lezzete benziyor ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  7. Çayın yanına nefis oluyor. Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Ellerinize sağlık, iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık ben de bunu hazır baklava yufkası ile yapıyorum mühiş bir lezzet

    YanıtlaSil
  9. BU TARİFİ BAKLAVALIK HAZIR YUFKA İLEDE YAPILDIĞINI DUYDUM AMA DENEMEDİM ODA ÇOK ÇITIR OLUYORMUS SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  10. Bunu da ilk defa duyuyorum, çok merak ettim tadını doğrusu,kendim senin gibi marifetli olamadığımdan yapıp yemem mümkün değil, hangi pastanede denenir acaba :) Ellerine sağlık, blog çok öğretici ve bol iştah açıcı :))

    YanıtlaSil
  11. canım,
    bu kuru baklavayı da çok severim, ama bu günlerde biraz kilo vermeye çalışıyorum :))sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)