4 Şubat 2013 Pazartesi

Halley Pasta...

Tarifimiz Yesil Kivi'den...



Malzemeler:
  • 5 tane yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
Kreması İçin:
  • yarım litre süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr labne peyniri
Sosu İçin:
  •  3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
  • Hindistancevizi


Yapilisi:
  1.  Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  2.  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin.
  3. Sos için gereken malzemeleri karıştırın.
  4. Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.
  5. Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Labne ekleyip karıştırın.
  6. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın.
  7. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

10 yorum:

  1. sevdim.
    deneyelim insAllah .ellere bedene saglik versin Allah
    sarildim ablasi

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim cok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. AAAADENEMEK :)İSTİYORUM AMA BİR DİLİM ALDIM SABAH NAMAZI KILACAĞIM ENERJİ OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim. Harika bir görüntüsü var. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Mihribancığım tarif nereden olursa olsun, senin ellerinde bir süsleme bir güzelleştirme kabiliyeti var. MaşaAllah güzel arkadaşıma =) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. namnamnamnam.kahvaltının üzerine insan tatlı arıyor hani.bir dilim verirsen sevinirim:)

    ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)